Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, YSK’nın oy pusulası kurasına “şaibe” iddiasıyla itiraz etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yerel seçimler için yaptığı kurada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) birinci sırada çıkması nedeniyle, kurada şaibe olduğu iddiasıyla itiraz başvurusu yaptı.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için hazırlanacak oy pusulasında partilerin yer alacağı sıra 27 Ocak’ta YSK’daki kurayla belirlendi.

Buna göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) pusulada ilk sırada yer alacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 18. sırada yer alırken, İYİ Parti ikinci sırada olacak.

CHP, AKP’nin ilk sırada çıktığı kurada şaibe olduğu iddiasıyla YSK’ya itiraz etti.

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı X hesabındaki paylaşımında “AK Parti, 31 Mart 2024 Yerel seçimleri pusulasında yer alacak 35 parti arasından 1. sırada çıktı. Tayyip Erdoğan da, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim pusulasında yer alan 4 aday arasından kuradan 1. sırada çıkmıştı. Bu durum 140’da 1 ihtimal! Ayrıca cumartesi günü yapılan kura çekiminin video görüntülerinden de anlaşılan şaibeli durumlar nedeniyle; Yasal itiraz süresi içinde, pazartesi günü itibariyle bu kuraya resmi itirazımı yapıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.