Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hacer Foggo: “Siz beni CHP’ye sığdıramadınız, oysa ben yoksullukla mücadele için aday oldum”

CHP’nin İzmir’in ilçelerinden belediye başkan adayı göstermediği Hacer Foggo, bu karara ilişkin açıklama yaptı. Foggo, “Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir-Konak Belediye Başkan aday adayı olan Hacer Foggo’nun Karaburun’dan aday gösterilmesi bekleniyordu. CHP ise Foggo’yu Konak’tan da Karaburun’dan da aday göstermedi. Hacer Foggo’nun aday gösterilmemesi tepki çekti. Hacer Foggo da konuya ilişkin X hesabından paylaşım yaptı.

“Siz beni sığdıramadınız CHP’ye” diyen Foggo, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday olduğunu söyledi, “Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” dedi.

Foggo paylaşımında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Aylin Nazlıaka’yı da etiketledi.

Foggo seçilemeyeceği yerden aday gösterilmişti

Hacer Foggo, CHP’nin eski Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü’ydü. 2023 Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışan Foggo, CHP’den İzmir ikinci bölge, sekizinci sıradan aday gösterildi ancak milletvekili seçilemedi. Seçilemeyeceği yerden aday gösterilen Foggo, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörlüğü görevinden istifa etti. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hacer Foggo’yu aradı.

Konuya ilişkin konuşan Özel, “CHP’nin geride kimseyi bırakmaması lazım. Siyasette yol kazaları olur, şimdi dönüp de eski konuları konuşmak istemiyorum. Onları kurultayda bıraktık” dedi.

Özel, partinin Foggo’nun derin yoksulluk çalışmalarından faydalanacağını söyledi.

14 Mayıs’ta CHP listelerinden Meclis’e giren Millet İttifakı’nın paydaşlarının 39 milletvekilinin, İstanbul’da, İzmir’de “listelere dörder dörder doldurulduğunu” söyleyen Özel, şöyle devam etti:

“Biz, Hacer Hanım’ı doğru yerden aday göstermemişiz. Hacer Hanım’ı geride bırakmayacağız. Eksiklerimizi, hatalarımızı telafi edeceğiz. Bu partide herkese yer var. Genel başkan danışmanları atamıştı, sonra bütün danışmanlar birden alındığında Hacer Hanım görevden alınmış gibi algılanmıştı. Genel başkan normalde Hacer Hanım’ı görevden alır mı? O büyük furya içerisinde, hepsinin görevi sonlanırken Hacer Hanım’ın da görevi sonlanmış gibi oldu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.