Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NFL’de Super Bowl 58’in ismi belli oldu: Kansas City Chiefs x San Francisco 49ers

Amerikan Ulusal Futbol Ligi NFL’de Konferans Finalleri büyük çekişmeli maçlar sonunda tamamlandı. AFC konferansı finalinde Baltimore Ravens’ı yenen Kansas City Chiefs; NFC Konferansında ise Detroit Lions’ı yenen San Francisco 49ers konferans şampiyonları olarak Super Bowl’a çıkmaya hak kazandılar. Bu iki takım 2019 sezonunda da konferans şampiyonları olarak Super Bowl’da karşılaşmışlardı. Mustafa Tokgöz yazdı.

AFC finalinde Kansas City Chiefs ile Baltimore Ravens karşı karşıya geldiler. İlk devrede Chiefs hücumda daha işlevli bir oyun sergileyerek skor avantajını ele geçirdi. Ravens savunma momentumuyla ikinci yarı Chiefs’i durdursa da hücumda Lamar Jackson’ın kötü performansı, fahiş hatalar ve Chiefs savunmasının olağanüstü performansına karşı koyamamalarından dolayı büyük fırsatları kaçırarak Chiefs’in kazanmasına olanak sağladılar. Böylece Chiefs 2018 yılından bu yana oynadığı altıncı konferans finalinin dördüncüsünü kazanarak hanedanlığını kanıtlanmış oldu. Koç Andy Reid önderliğinde yıldız oyuncular Patrick Mahomes ve Travis Kelce dördüncü Super Bowl’larını kazanmak için yola çıkacaklar.

NFC finalindeyse San Francisco 49ers ile Detroit Lions karşı karşıya geldi. Detroit Lions maça çok iyi başlayıp skor olarak öne geçse de kötü hücum kararları, fahiş hatalar sebebiyle maç içerisinde mental olarak düşüş yaşadı. Bu sebeple güçlü 49ers oyunun kontrolünü ele geçirdi ve ikinci yarından itibaren skor olarak öne geçti ve konferans şampiyonu olarak Super Bowl’a çıkmaya hak kazandı.

Chiefs ile 49ers daha önce Super Bowl 54’da karşılaşmışlardı. Chiefs maçı kazanmış ve Super Boel şampitonu olmuştu. Dört yıl sonra iki takım tekrar Super Bowl’da karşılaşacak. Chiefs hanedanlığını güçlendirmek için şampiyon olmak istiyor. 49ers ise hem dört sene öncesinin rövanşını almak istiyor hem de kulübün otuz senelik Super Bowl şampiyonluğu hasretine son vermek istiyor.

Yazan: Mustafa Tokgöz
Editör: Mehmet Ali Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.