Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 heyecanı sona erdi: Güney Afrika Cumhuriyeti, favori Fas’ı 2-0 ile geçti – Mali, Burkina Faso’yu 2-1 mağlup etti

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu dün oynanan iki karşılaşma ile sona erdi. Güney Afrika Cumhuriyeti turnuvanın favorilerinden Fas’ı 2-0 mağlup ederek büyük sürprize imza attı. Mali ise Burkina Faso’yu 2-1’ile geçerek çeyrek final biletini aldı. Çeyrek final mücadeleleri 2-3 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Fas 0-2 Güney Afrika Cumhuriyeti

Afrika Uluslar Kupası son 16 mücadelesinde F grubu lideri Fas ile E grubu ikincisi Güney Afrika Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın pozisyonsuz geçen ilk yarısının ardından, 57. dakikada Evindence Makgopa’nın golü ile Güney Afrika Cumhuriyeti 1-0 öne geçti. Geriye düşmesinin ardından tüm riskleri alarak yüklenen Fas, 85. dakikada penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda Achraf Hakimi topu direğe nişanladı ve Kuzey Afrika ekibi beraberlik fırsatını kaçırdı.

Karşılaşmanın duraklama anlarında ise hızlı gelişen Güney Afrika Cumhuriyeti atağında ceza sahası dışında gole giden rakibini düşüren Sofyan Amrabat kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Kazanılan frikikte topun başına geçen Teboho Mokoena 90+5. dakikada yaptığı harika vuruşla Güney Afrika Cumhuriyeti’ni 2-0 öne geçirdi. Son anlarda başka gol sesi çıkmadı ve Güney Afrika Cumhuriyeti 2-0’lık skorla çeyrek finale yükselen taraf oldu. Fas’ta Galatasaray forması giyen Hakim Ziyech sakatlığı sebebiyle karşılaşmada forma giymedi. 

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin çeyrek finaldeki rakibi ise Yeşil Burun Adaları oldu. 

Mokoena’nın harika golü:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Mali 2-1 Burkina Faso

Afrika Uluslar Kupası’nda oynanan diğer son 16 turu eşleşmesinde ise E grubu lideri Mali ile D grubu ikincisi Burkina Faso karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan Mali, 3. dakikada Edmond Tapsoba’nın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra da oyundaki üstünlüğünü sürdüren Mali soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Mali, 47. dakikada Lassine Sinayoko’nun golüyle farkı ikiye çıkardı. 2-0’dan sonra geri dönüş için baskılarını artıran Burkina Faso, 57. dakikada Bertrand Traore’nin penaltıdan attığı golle durumu 2-1’e getirdi. Karşılaşmanın son bölümünde ise başka gol sesi çıkmadı ve Mali 2-1’lik skorla galip gelerek adını çeyrek finale yazdırdı. 

Mali’nin çeyrek finaldeki rakibi ise ev sahibi Fildişi Sahili oldu.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Çeyrek final karşılaşmalarının programı:

2 Şubat Cuma:

20.00: Nijerya – Angola
23.00: Demokratik Kongo Cumhuriyeti – Gine

3 Şubat Cumartesi:

20.00: Mali – Fildişi Sahili
23.00: Yeşil Burun Adaları – Güney Afrika Cumhuriyeti

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.