Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “Numan Kurtulmuş’un Anayasa’ya karşı suç işlenirken yaptığı hareket siyasi deve kuşluğu”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarına ve Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin konuştu. Numan Kurtulmuş’un yurtdışında olmasına tepki gösteren Özel, “Numan Kurtulmuş’un Anayasa’ya karşı suç işlenirken yaptığı hareket siyasi deve kuşluğu. Sen kafanı kuma gömdün diye, gövdenin de içinde bulunduğu ortamda olanlar olmuyor değil” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ADD Cem Eren Kültür Merkezi açılışına katıldı, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliği düşürüldüğü sırada Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yurtdışında olmasını eleştiren Özel, “Numan Kurtulmuş’un Anayasa’ya karşı suç işlenirken yaptığı hareket siyasi deve kuşluğu. Sen kafanı kuma gömdün diye, gövdenin de içinde bulunduğu ortamda olanlar olmuyor değil. Sen yurtdışına çıkacaksan yetkiyi Bekir Bozdağ’a bırakacaksın, o da okutacak, sen de bu Anayasa ihlalinden sorumlu olmayacaksın. Böyle bir şey yok. bu deve kuşu misali kafasını kuma gömmektir” dedi.

Özel şöyle devam etti:

“Kendisi okusaydı buna göre çok daha dürüst bir tutum olurdu. Yapılan iş Anayasa’ya aykırı, büyük bir gaflet var. Kesinleşen bir karar mı okutuldu arkadaşlar, okutulan Yargıtay’ın karar, Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan kararı. AYM’yi yok sayan Yargıtay kararının okunmasıyla vekillik mi düşer? İyice şuurlarını kaybetmişler, ne yaptıklarını bilmiyorlar. Birinci Mahkeme’nin kararı okutulsa düşer, onu okutamıyor çünkü AYM ‘Hak ihlali var’ dedi. Çıkıp vanilyalı kek tarifi okutsalar Anayasa’ya daha uygun olurdu.”

Meclis’te karar okutulmadan önce CHP’nin kapalı oturum talep etmesinin eleştirilmesine değinen Özel, “Arkadaşlarımızın yaptığı son derece doğru bir iş. İçtüzük gereğince kapalı oturum talep edildiği anda kapalı oturuma geçilir. Eğer karar kapalı oturum okunsaydı tartışmalar gizli mi olacaktı?’ diyorlar. Karar aleniyet kazanmamış olacaktı. Kapalı oturumda okunan bir karar 10 yıl açıklanamadığı ve 10 yıl süreyle bu konuda görüş beyan edilemediği için karar kapalı oturumda okutulacak ama kamuoyunda aleniyet kazanmadığı için Hataylılara, ‘Biz sizin vekilinizi düşüremedik’ diyemedikleri için ve kapalı oturumdan sonra gidip içeride ne yaptıklarını anlatamayacakları için bu rezalet 10 yıl ertelenmiş olacaktı” dedi.

Gazeteciler Özel’e, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısındaki kendisine yönelik “Eskişehir’de AKP ile ilişkimiz olduğunu ima eden bir konuşma yaptı Özgür Özel. Eski Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’na gidin sorun, referandum döneminde ve partimiz kurulduğunda CHP’den 1 kuruş para aldı mı?” sorusunu yöneltti.

Akşener’in açıklamasına şaşırdığını söyleyen Özgür Özel, “Gerçekten çok şaşırdım bu konuşmaya. İki ihtimal var. Biri Sayın Genel Başkanımız (Akşener) ciddi şekilde yanıltılmış. İkincisi de Sayın Genel Başkan kavga etmek istiyor. Ben Sayın Genel Başkan ile kavga etmeyeceğim, bunun kimseye faydası yok. Muhalefete muhalefet etme gibi derdim yok” dedi.

Akşener, Özgür Özel’in, “Erdoğan, CHP’yi sözde yalnız bırakarak, geçmişte ittifak yaptıklarımıza çok farklı imkânlar kurarak Türkiye’nin üzerine yeni bir oyun kurmaktadır” sözlerine yanıt vermişti. Özgür Özel de bu sözlerine açıklık getirdi.

İYİ Parti’den AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nu kast ettiğini söyleyen Özel, şöyle devam etti:

“Sayın Akşener’e yanlış aksettirildiğini düşündüğüm mesele şu: Benim bahsettiğim aday, şu an AK Parti’nin adayı. Benim dediğim, geçmişte birlikte olduklarımızı bugün Saray aday çıkarıyor derken şunu kast ettim: Millet İttifakı’nın oylarıyla seçilen kişi siyasi yankesicilikle, dolandırıcılıkla Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet etmek üzere Eskişehirlilerden oy istedi ve gitti sonra AKP’ye katıldı. Ben ‘Saray, geçmişte birlikte olduklarımızı imkanlar yaratarak karşımıza çıkarıyor’ derken Eskişehir’deki AK Parti adayını kast ettim. Ne Kemal Bey’e ne de bir başkasına. Ben Meral Hanım’ın kişisel olarak da partisinin de bahsettiği konulardaki namusuna, dirayetine kefilim. Mesele benim açımdan bir yanlış anlaşılmanın düzeltilmesidir. Ben AKP’ye geçen irade hırsızından bahsediyorum.”

Akşener’in billboardlarla ilgili “Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil Saraçhane” sözleriyle ilgili de konuşan Özel, “Duydum, şaşırdım, sorup öğreneceğim. Yapabileceğim bir şey varsa, çözmem gereken bir şey varsa derhal gerekli müdahaleyi yaparım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.