Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Daha az iş, aynı para: Almanya’da şirketler haftada 4 gün çalışma politikasına geçiyor

Almanya’da haftada dört gün çalışma politikası hayata geçiyor. Bugün (1 Şubat) itibariyle Almanya’daki bazı şirketlerin işçileri yılın yarısında dört gün işe gidecek ve aynı maaşı alacak.

Almanya’da 45 şirket ve organizasyon bugün (1 Şubat) itibariyle haftada dört gün çalışma politikasına geçecek. Bir deneme olarak başlatılan bu politikaya göre işçiler, yılın yarısında haftanın dört günü çalışacak ve aynı maaşı alacaklar.

Bu politika girişimi, danışma şirket Intraprenör ve kâr amacı gütmeyen organizasyon 4 Day Week Global (4DWG) işbirliğiyle yürütülüyor.

Bu girişimi savunanlara göre haftada dört gün çalışmak üretkenliği artırıyor. Uzun süredir işçi kıtlığı çeken Almanya’da işçilerin üretkenliğinin artması, bu sıkıntıyı önlemek için bir yol olarak görülüyor.

4DWG’nin 2019’dan beri gerçekleştirdiği çeşitli programların verilerine göre çalışma günlerinin düşürülmesi işçilerde stresi azaltıyor ve verimliliği artırıyor.

Kaynak: DeutcheWelle

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.