Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hacer Foggo’nun aday gösterilmediği Karaburun’da CHP’ye tepki: “İthal aday istemiyoruz”

CHP’nin Karaburun Belediyesi’ne başkan adayı gösterilen Nurşen Balcı, Karaburun halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Ana kapıda protestoyla karşılaşan Balcı, CHP Karaburun İlçe Örgütü’ne arka kapıdan girdi. Balcı, “İthal aday istemiyoruz” pankartlarıyla protesto edildi. Memnuniyet anketinde yüzde 62,5 oy alan mevcut belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise karara şaşırdığını, partinin hatadan dönmesini umut ettiğini söyledi. CHP Yoksulluk Masası Koordinatörü Hacer Foggo da Karaburun’da aday adayı olmuştu.

Nurşen Balcı

CHP Parti Meclisi (PM), İzmir’in Karaburun ilçesinde belediye başkan adayı olarak Nurşen Balcı’yı çıkartma kararı aldı. Daha önceden CHP Kadın Kolları Genel Merkez Yöneticiliği, Karşıyaka, Çiğli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bürokrat olarak görev yapan Nurşen Balcı, CHP Karaburun İlçe Örgütü’ne ziyarette bulundu.

dokuzeylül.com‘un haberine göre Balcı, ilçe örgütü önünde kalabalık protesto grubuyla karşılaşınca ana giriş kapısı yerine bir kahvehaneden parti binasına girdi.

Mevcut başkan memnuniyet anketinde yüzde 62,5 oy aldı

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da Karaburun belediyesine adaydı ancak Parti Meclisi Foggo’yu aday göstermedi. Karaburun’da mevcut belediye başkanlığı görevini CHP’li İlkay Girgin Erdoğan yürütüyor.

egedesonsoz.com‘un haberine göre ise İlkay Girgin Erdoğan, memnuniyet anketinde yüzde 62,5 oy almasına rağmen aday gösterilmemesine şaşırdığını ve hatadan dönüleceğini umut ettiğini söyledi.

Mevcut Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan

Belediye Başkanı Erdoğan, Balcı için “Karşıyaka’da oturan, Çeşmealtı’nda yazlığı olan, Urla’dan aday adayı birisinin ilçemden aday gösterilmesi, yanlıştır. Nurşen Hanım Karaburun’a en son, 2019’da beni tebrik etmeye gelmişti” ifadelerini kullandı.

İlçe örgütümüzden sonra kadın kollarımız, gençlik kollarımız, buradaki yanlışlığı anlatmak üzere Ankara’ya gittiler” diyen Erdoğan, “Ben şuna çok inanıyorum; ya herhalde partimiz yanlış bir değerlendirme yaptı, Nurşen Balcı hanımefendiyi buraya aday yaptı. Herhalde ben takdiri doğru yapacaklarına, yanlıştan döneceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok”

Protestocular, “Karaburun’dan dosya alan aday adayları arasından seçim yapılmalı. Başarılı Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan gibi, diğer aday adaylarımız da küstürülmemeli. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

Balcı’nın adaylığını değerlendiren Eski Belediye Başkanı Serdar Yasa, “Karaburun hep kazanmıştır. Ancak Börklüce döneminden bu yana haksızlıklara karşı çıkmıştır. Doğruya doğru, eğriye eğri Karaburun” dedi. CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı ise, Karaburunluların tanımadığına oy vermeme tercihinde olduğunu söyledi.

Nurşen Balcı kimdir?

Nurşen Balcı, kariyerine Karşıyaka Belediyesi’nde 20 yıl boyunca bürokrat olarak hizmet vererek başladı. 2003-2005 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2007-2011 yılları arasında Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 2012 yılında 6 ay süreyle İzmir İl Kadın Kolu Başkanlığı, ve 2016-2020 yılları arasında İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Balcı, Kadın Gücü Derneği’nin kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Türk Hava Kurumu’nda 2 dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Balcı 29 Ekim Kadınları Derneği’nin Karşıyaka Şube’sinin kurucu üyesidir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.