Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdi İpekçi, öldürülüşünün 45. yılında anıldı

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, öldürülüşünün 45. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında sevenleri tarafından anıldı.

Fotoğraf: Anka

Mehmet Ali Ağca tarafından 1 Şubat 1979’da İstanbul Maçka’daki evinin yakınlarında öldürülen gazeteci Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet, “Bu tür cinayetler son bulsun, gerçekler ortaya çıksın diye yıl dönümlerinde konuşmalar yapıyoruz. Çok sayıdaki cinayet, çoktandır hiç konuşulmaz oldu. Ama hepsi, bütün bu vahşi cinayetler, büyük bir kütle halinde sadece ardımızda değil tam karşımızda dağ gibi durmakta” dedi.

Anma törenine, İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet ve eşi Engin İzet, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri Pınar Aktaş, Garbis Özatay, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Özay Şendir‘in yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

Kahraman katiller, mert maşalar, gaspçı avcılar ve meczupları seyretmeyi sürdürmekteyiz” diyen Nükhet İpekçi İzet şöyle devam etti:

“Bazen yüzlerini gizliyorlar, bazen isimlerini. Dostları, aileleri, dernekleri, partileri onlarla halen gurur duymakta. Sürekli seyretme mecburiyetindeydik. Eskiden bazı bilgiler, daracık bir alanda, kendi hallerinde dururdu. Bir araştırma kurulunun hepimiz adına çalışmalarına başladığı haberini ölmeden önce görme dileğiyle.”

“Halkın haber alma hakkını savunan Abdi İpekçi gazeteciliğini özlüyoruz”

Anma töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, “1 Şubat 1979 yılında karanlık ellerin tetiği çektirdiği cinayet İpekçi’yi ailesinden ve arkadaşlarından ayırdı. Demokrasi açısından bir kırılma yaşandı. Muhabirliğin önemini ortaya çıkaran kanıta dayalı habercilik yapılması için öncülük yapan, hiçbir parti ya da güç odağına yaslanmadan halkın haber alma hakkını savunan Abdi İpekçi gazeteciliğini özlüyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.