Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurum: “İstanbul’un gündeminde olmayan gündemimizde olmayacak”, İmamoğlu: “Cumhurbaşkanı’nın neden hoşlandığı onlar için daha öncelikli”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’un Kanal İstanbul için “İstanbul’un gündeminde olmayan hiçbir iş bizim de gündemimizde olmayacak” açıklamasına ilişkin konuştu. İmamoğlu, Kurum’a cevaben, “10 ay önce hararetle nasıl ağız dolusu cümleler kurduğunu görürseniz aslında bizim nerede durduğumuzu görürsünüz. İstanbul meselelerine duyarlılığın önünde Sayın Cumhurbaşkanı’nın neden hoşlandığı onlar için daha önceliklidir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (1 Şubat 2024) Artİstanbul Feshane’de yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Medya temsilcilerine İBB’nin çalışmalarını ve İstanbul depremi hazırlıklarını anlatan İmamoğlu soruları da cevapladı.

İmamoğlu’na gazeteciler tarafından AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un Kanal İstanbul hakkında “İstanbul’un gündeminde olmayan hiçbir iş bizim de gündemimizde olmayacak” açıklaması hatırlatıldı.

İmamoğlu bu soruya “Biz İstanbul’da ortaya koyduğumuz tavırla en başta Kanal İstanbul gibi bir baş belası işi, bu şehrin başından uzak tuttuk, başlayamadılar. Bugün eğer Sayın Kurum’a ‘İstanbul’un gündeminde olmayan bir konu, bizim de gündemimizde olmaz’ dedirtebiliyorsak, 10 ay önce hararetle nasıl ağız dolusu cümleler kurduğunu görürseniz aslında bizim nerede durduğumuzu ve nasıl bir akıllıca ve prensipli bir süreç yönettiğimizi de görürsünüz” diyerek cevap verdi.

Bir gazeteci İmamoğlu’na ayrıca Kurum’un katıldığı televizyon programında depremle ilgili yaptığı “11 ilde deprem oldu. İstanbul 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul’da bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz” açıklamasını ve Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde İBB’nin deprem çalışmalarına katkı sunup sunmadığını sordu.

İmamoğlu bu soruya cevaben Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaja karşı Kurum’la bakanlık döneminde ortak toplantılar yaptıklarını söyledi. Kurum’un toplantılarda “Arkadaşlar burada müsilajı tartışacağız. Ne olur Kanal İstanbul gibi başka meseleleri bu sürecin içine katmayalım” dediğini aktaran İmamoğlu, Kanal İstanbul’un yapılması halinde Marmara Denizi’nin öleceğini söyledi.

İstanbul meselelerine duyarlılığın önünde Sayın Cumhurbaşkanı’nın ne istediği ne istemediği, neden hoşlandığı ya da neden hoşlanmadığı onlar için daha öncelik meselesidir” diyen İmamoğlu, müsilaja karşı Marmara Denizi’ni korumak için alınan kararlar kapsamında Adalar’da imar planı yapma yetkilerinin İBB’nin elinden alındığını söyledi:

Düzenli bir İstanbul düşüncesinden ziyade ne yazık ki rant, siyaseten neye işe yarar, siyaseten kimi koruruz, nasıl daha baskı altında tutarız anlayışını temsil ederler.”

“İtfaiye eri alımında engel çıkardılar”

İBB’nin yeni itfaiye eri almak için yaptığı başvuruda engel çıkarıldığını söyleyen İmamoğlu, afete karşı mücadelede acilen yeni yetişen güçlü bir itfaiye ordusuna ihtiyacı olduklarını bunun için de 3 bin 500 itfaiye eri istediklerini ancak sadece 750’sinin onayladığını söyledi.

“İBB personelinin altı aylık zam oranı yüzde 51-69 arasında olacaktır”

İBB Başkanı ayrıca İBB personeline yönelik zam ve ikramiye haberini sosyal medya hesabından duyurdu. İmamoğlu, “Ocak ayı artışlı personelimizin altı aylık zam oranı yüzde 51-69 arasında gerçekleşmiştir. 5 yıllık onurlu hizmet dönemimizin bir teşekkürü olarak da memurlarımıza 2024 Şubat ayına özel 1 maaş ikramiye verme kararı aldık” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.