Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası devam ediyor: Anadolu Efes deplasmanda Zalgris Kaunas’a farklı mağlup

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftasının ilk ayağı olan 24. hafta karşılaşmaları sona erdi. Temsilcilerimizden Anadolu Efes Zalgiris Kaunas deplasmanında 96-70’lik skorla mağlup oldu. 25. haftada ise Anadolu Efes 2 Şubat Cuma günü saat 20.30’da EA7 Emporio Armani Milan’ı konuk edecek. Fenerbahçe Beko ise aynı akşam 22.30’da AS Monaco deplasmanına konuk olacak.

Zalgris Kaunas 96-70 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague 24. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’a deplasmanda 96-70’lik skorla mağlup oldu. Bu sezon 15. mağlubiyetini alan lacivert-beyazlılar, 16. sıraya geriledi. Dokuzuncu galibiyetini elde eden Zalgiris Kaunas ise 15. sıraya yükseldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Zalgiris Kaunas, hücum ribaundları ve Anadolu Efes’in top kayıplarını iyi değerlendirerek televizyon molasına 18-4 üstün girdi. Mola dönüşünde de 3-sayılık atış isabetleri ile farkı daha da açan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 34-14 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Zalgiris, 13. dakikayı 30 sayı farkla 44-14 üstün geçti. İlerleyen bölümde Will Clyburn ve Darius Thompson’ın sayıları ile Anadolu Efes farkı 18 sayıya kadar indirmeyi başarsa da, Laurynas Birutis’in sayıları ile üstünlüğünü artıran Zalgiris Kaunas ilk yarıyı 58-37 önde kapattı.

İkinci yarıya da Birutis ve Edgaras Ulanovas’ın pota altı etkinliği ile iyi başlayan Zalgiris, televizyon molasına 69-41 üstün girdi. Mola dönüşünde Darius Thompson liderliğinde dış atış isabetleri bulmayı başaran Anadolu Efes, farkı biraz olsun indirmeyi başardı ve son çeyreğe 76-59 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte de Rolands Smits’ın sayıları ile Anadolu Efes’in farkı kapatma çabalarına izin vermeyen Zalgiris Kaunas karşılaşmadan 96-70’lik skorla galip ayrıldı. 

Zalgiris Kaunas’ta Laurynas Birutis 18 sayı ve 8 ribaund, Edgaras Ulanovas, Brady Manek ve Rolands Smits 13’er sayı ve Tomas Dimsa da 11 sayı ve 7 asist kaydetti. Anadolu Efes’te ise Will Clyburn 19 sayı ve Dariush Thompson da 17 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 34-14
2P: 24-23
3P: 18-22
4P: 20-11

Karşılaşmanın özeti:

24. hafta karşılaşmalarında alınan toplu sonuçlar:

24. haftanın ardından oluşan puan durumu:

25. hafta bugün oynanacak dört karşılaşma ile başlayacak:

Temsilcilerimizin de sahaya çıkacağı Cuma gününün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.