Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yazar Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı

Dört yıldır kolon kanseri tedavisi gören yazar Mario Levi, İstanbul’daki Acıbadem Musevi Mezarlığı’ndaki törenle son yolculuğuna uğurlandı.

“İstanbul Bir Masaldı”, “En Güzel Aşk Hikayemiz”, “Bir Şehre Gidememek”, “Lunapark Kapandı” gibi romanların yazarı, İstanbul aşığı Mario Levi, 31 Ocak Çarşamba günü 66 yaşında hayatını kaybetti.

Levi, 1 Şubat Perşembe günü saat 13.00’te İstanbul-Acıbadem’de Musevi Mezarlığı’ndaki törenle uğurlandı. Cenazeye Levi’nin ailesi, Türkiye-Yahudi cemaatinden sevenleri, gazeteci, yazar, yayıncı ve sinemacılar katıldı. 

Mario Levi’nin vefat haberini Buart Sanat Atölyesi duyurmuştu:

“Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız…Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.