Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YouTube, müritlerine tecavüz etmekle suçlanan T. B. Joshua’nın kilisesinin kanalını kapattı

Müritlerine cinsel taciz ve fiziksel şiddet uygulamakla suçlanan Nijeryalı papaz T. B. Joshua’nın kilisesinin YouTube kanalı Emmanuel TV, platformun nefret söylemi politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapatıldı.

YouTube, Nijeryalı Papaz T. B. Joshua’nın kilisesi tarafından yönetilen kanalı Emmanuel TV’yi, nefret politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapattı. 

Emmanuel TV, BBC ve openDemocracy’nin Joshua’nın müritlerine cinsel taciz uyguladığı ve işkence yaptığını belgelemesinin ardından kapatıldı.

BBC ve openDemocracy’nin birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında openDemocracy, Emmanuel TV’nin en az 50 istismar içerikli video içerdiğini belirledi, kanalın istismar içerikli videoları YouTube’a bildirildi. YouTube, BBC’ye gönderdiği mesajda Emmanuel TV’nin nefret söylemi politikalarını ihlal etmesi sebebiyle kapandığını açıkladı.

Kilise, YouTube kanalının kapatılması hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Emmanuel TV, geçtiğimiz dönemlerde de YouTube’un topluluk politikalarını ihlal ettiği  gerekçesiyle kapatılmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.