Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (268): Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 24. haftasında dikkatle izlenecek beş olay | Beşiktaş – Trabzonspor maçına doğru

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda 24. hafta heyecanı başlıyor. Ligin formsuz iki büyüğü arasında oynanacak Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasını da içeren 24. haftada dikkatle izlenecek beş olayı Medyascope Spor Servisi olarak sizler için derledik.

5) 24. haftada dikkatle izlenmesi gereken genç futbolcu: Semih Kılıçsoy – Beşiktaş

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında ligde 36 puanla dördüncü sırada yer alan Beşiktaş, 37 puanla üçüncü sırada bulunan Trabzonspor’u konuk edecek. Son haftalarda istenen seviyeden oldukça uzak iki ekibin karşılaşacağı dev maçta, kuşkusuz her iki ekip de büyük maç galibiyeti alarak kötü gidişe dur demek istiyor.

Ligde oynadığı son 3 karşılaşmada rakip filelere gol dahi atamadan yalnızca 1 puan alabilen Beşiktaş, ligde 3 maçtır kaybeden Trabzonspor karşısında sessizliğini bozmayı hedefliyor. Konuk ekibin sorunlu kanat savunmasında ve özellikle sağ bekte yaşadığı problemler sonrasında, siyah-beyazlılarda sol açıkta oynaması beklenen 18 yaşındaki genç yıldız Semih Kılıçsoy’un performansı belirleyici olacaktır. Trendyol Süper Lig’de bu sezon forma giydiği 10 karşılaşmada 5 gol ve 2 asist ile parlak bir performans sergileyen genç oyuncunun, Trabzonspor karşısında göstereceği performans Beşiktaş adına 3 puan için kritik önem taşıyor.

4) 24. haftada dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör: Sergen Yalçın – Bitexen Antalyaspor

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör olarak, kuşkusuz Bitexen Antalyaspor’un başına gelişiyle birlikte takımı ayağa kaldıran, 51 yaşındaki tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın ön plana çıkıyor. 3 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da lider Fenerbahçe’yi ağırlayacak Akdeniz ekibinde, Sergen hocanın oynattığı pozitif futbolla güçlü rakibine karşı neler yapabileceği şampiyonluk yolunda da kritik bir önem taşıyor.

Bitexen Antalyaspor’da göreve başladıktan sonra Trendyol Süper Lig’de çıktığı 6 karşılaşmada 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet alan tecrübeli hocanın henüz bileği bükülemedi. Bu 6 karşılaşmada kalesinde de yalnızca 4 gol gören kırmızı-beyazlıların, zorlu maçta alabileceği puan ya da puanlar kendileri adına da Avrupa kupaları yarışında önemli bir avantaj getirebilir.

3) Haftanın dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi: Gedson Fernandes-Batista Mendy

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi olarak Beşiktaş-Trabzonspor mücadelesinde saha içerisinde sık sık karşı karşıya gelmesi muhtemel, Gedson Fernandes-Batista Mendy eşleşmesi ön plana çıkıyor. Günümüz futbolunda özellikle zorluk seviyesi yüksek maçlarda belirleyici faktör olarak orta sahada hangi takımın rakibine üstünlük sağlayacağı öne çıkıyor. Sezon boyunca büyük sıkıntılar yaşayan ve kötü gidişatı tersine çevirmeyi planlayan iki büyük takımın karşılaşacağı dev maçta, iki ekibin de merkezdeki dinamoları Gedson ve Mendy’nin performansları karşılaşmadaki skoru belirleyecek en önemli unsur olacaktır. 

2) Haftanın dikkatle takip edilmesi gereken futbolcusu: Mauro Icardi – Galatasaray

Trendyol Süper Lig 24. haftasının dikkatle takip edilmesi gereken futbolcusu olarak, zirvenin takipçisi Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi ön plana çıkıyor. 2 Şubat Cuma günü 20.00’de Yılport Samsunspor’a konuk olacak sarı-kırmızılı ekipte, sakatlığını atlatan ve yavaş yavaş ilk 11’deki yerini alan yıldız golcünün performansı şampiyonluk yarışında çıkılacak zorlu deplasmanda kritik önem taşıyor. Bu sezon Trendyol Süper Lig’de çıktığı 20 karşılaşmada 13 gol kaydeden Icardi, son 7 karşılaşmada yalnızca penaltı noktasından 2 gol kaydedebildi. Formsuzluk ve sakatlık problemlerinin ardından ligin savunmada sorunlu ekiplerinden Yılport Samsunspor deplasmanında Icardi’nin kendini bulması hiç sürpriz olmaz.

1) Haftanın dikkatle takip edilmesi gereken karşılaşması: Beşiktaş – Trabzonspor

Trendyol Süper Lig 24. haftasının dikkatle izlenmesi gereken karşılaşması olarak, ligin zor durumda bulunan iki büyüğünün karşı karşıya geleceği Beşiktaş-Trabzonspor mücadelesi ön plana çıkıyor. 4 Şubat Pazar günü saat 19.00’da Tüpraş Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada birçok eksiği bulunan iki takım kötü gidişatı durdurmak hedefiyle sahaya çıkacak. Trendyol Süper Lig’de çıktığı son 3 karşılaşmada Siltaş Yapı Pendikspor’a 4-0 ve EMS Yapı Sivasspor’a 1-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, Yukatel Adana Demirspor karşılaşmasında da 0-0 berabere kaldı. Son 3 karşılaşmada gol dahi atamadan yalnızca 1 puan alabilen Beşiktaş, üçüncülük yarışındaki kritik randevuda galip gelerek çıkışa geçmeyi hedefliyor. Siyah-beyazlı ekip ayrıca Trabzonspor’u konuk ettiği son 8 karşılaşmada da galibiyet alamadı. 

Bordo-mavili ekip ise Trendyol Süper Lig’de çıktığı son 3 karşılaşmada Galatasaray’a 5-1, Çaykur Rizespor’a 1-0 ve Kasımpaşa’ya da 3-2’lik skorla mağlup oldu ve puan alamadı. Sakatlık ve Afrika Uluslar Kupası’nda yer alan futbolcular sebebiyle birçok eksiği bulunan Trabzonspor, Beşiktaş maçlarına ekstra motivasyonla hazırlanan Abdullah Avcı yönetiminde kötü seriyi sonlandırmak istiyor. Son dönemde aldığı kötü sonuçlarla birlikte Trabzonspor’daki geleceği de tartışılmaya başlanan Avcı’nın geleceği adına da belirleyici bir karşılaşma olacaktır.

Trendyol Süper Lig’de puan durumu:

Trenyol Süper Lig’de 24. haftanın maçları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.