Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de iki çocuğu acımasızca öldüren çift idam edildi

Daha önce iki çocuğu acımasızca öldürmekten dolayı tutuklanan Zhang Bo ve Ye Chengchen çifti, çarşamba (31 Ocak) idam edildi. İdam haberi, Çin sosyal medyasında büyük yankı uyandırdı.

Çin’de iki çocuğu pencereden atarak öldüren çift, çarşamba (31 Ocak) Çin’in Çongçing şehrinde idam edildi. İdamın nasıl gerçekleştiği bilinmiyor.

Çin’de idam genellikle zehir enjekte ederek veya idam mangasıyla gerçekleşiyor.

Öldürülen iki yaşındaki kız çocuğu ve bir yaşındaki erkek çocuğunun annesi Chen Meilin, “Ailemize üç yıldan fazla süredir yaşatılan kabus nihayet son buldu” dedi.

İdam haberi, Çin sosyal medyasında büyük yankı uyandırdı. Çin sosyal medyası Weibo’ya düşen haber milyonlarca insan tarafından görüntülendi. Sosyal medya kullanıcıları “Yaptıklarının cezasını çektiler” yorumlarında bulundu.

Ne olmuştu?

Öldürülen iki çocuğun babası Zhang Bo ve suç ortağı Ye Chengchen 2020’de suçlu bulunarak tutuklanmıştı.

Zhang Bo, Ye Chengchen ile ilişkiye başladığında evli ve iki çocuk babasıydı. Mahkeme tutanaklarına göre Ye, Zhang Bo hakkında gerçeği öğrendikten sonra da ilişkiye devam etti. Zhang Bo Şubat 2020’de eşinden boşandı ve Ye ile ilişkisine devam etti. Mahkemeye göre Ye, Zhang Bo’nun çocuklarını “evlenmesinin ve güzel bir gelecek kurmasının karşısında engel” olarak gördü.

İki çocuğun öldürülmesini çift birlikte planlayarak kaza süsü vermeyi denediler. Mahkeme tutanaklarına göre Zhang Bo, iki çocuğunu 15. kattaki dairesinin camından aşağı attı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.