Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasi parti genel başkanları deprem bölgesine gidiyor | 6 Şubat’ta kim nerede olacak?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçti. Siyasi parti genel başkanları 31 Mart yerel seçimleri öncesinde depremin yıldönümünde bölgeye gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş… 6 Şubat’ta kim nerede olacak?

Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden bir yıl geçti. Depremin yaraları henüz sarılamazken büyük depremin birinci yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutlarının teslim törenine katılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 130 milletvekili ile depremden etkilenen 11 ilde olacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 5 Şubat Pazartesi günü Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da olacak. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da parti yönetimi ile 6 Şubat’ta depremden en çok etkilenen il olan Hatay ve Samandağ’da yurttaşlarla bir araya gelecek. Meclis Genel Kurulu ise 6 Şubat’ta depremin yıldönümü nedeniyle çalışmama kararı aldı.

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin acıları hala taze. Yaraları ise tam anlamıyla sarılamadı. Deprem bölgesinde yaşam konteyner ve çadır kentlerde sürdürülmeye çalışılırken depremin birinci yıldönümü olan 6 Şubat’ta da siyasi partiler, genel başkanlar ve milletvekilleri deprem bölgesinde olacak.

Erdoğan deprem konutlarının teslim törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin birinci yıldönümünde depremden zarar gören illeri ziyaret edecek. Erdoğan ziyaretlerinde deprem bölgesindeki illerde yürütülen çalışmaları inceleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Şubat’ta Hatay ve Gaziantep’e gitti. 6 Şubat haftasında ise Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ’ı ziyaret edeceği kaydedildi. Cumhurbaşkanı’nın depremden etkilenen diğer illeri de yine önümüzdeki günlerde ziyaret etmesi bekleniyor.

Cumhur ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise hafta sonunda Manisa mitinginde olacağı kaydedilirken 6 Şubat’a yönelik deprem bölgesi ziyaretinin planlanmadığı bildirildi.

CHP 130 milletvekili ile deprem bölgesinde olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve 130 milletvekili de 5 Şubat’tan itibaren depremden etkilenen 11 ilde yurttaşlarla buluşacak. Özel partisinin Meclis grup toplantısında büyük depremin yıldönümü olan 6 Şubat’ta deprem bölgesinde olacaklarını “Haftaya bu salon, bomboş olacak. Bu saatlerde biz burada yokuz. Haftaya 6 Şubat, büyük depremin yıldönümü. Biz, haftaya, 50 bin 783 resmi kayıtlara göre vatandaşımızın hayatını kaybettiği; Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi etkileyen büyük depremin yıldönümünde, bütün grup olarak, önceki CHP grubu olarak, bütün parti yöneticilerimizle deprem bölgesinde olacağız” sözleriyle duyurmuştu.

Özgür Özel’in 6 Şubat Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş programı şöyle:

  • Anma Töreni. (Saat: 04.17 / Köprübaşı – Hatay)
  • Hatay Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi Temel Atma Töreni. (Saat: 10.00 / Kırıkhan – Hatay)
  • Konteyner Kent ziyareti. (Saat: 12.00 / Opet Konteyner Kent, İslahiye – Gaziantep)
  • Konteyner Kent ziyareti. (Saat:13.00 / Nurdağı – Gaziantep)
  • Halk Buluşması. (Saat: 15.30 / Pazarcık İlçe Başkanlığı – Kahramanmaraş)
  • Konteyner Kent ziyareti. (Saat: 16.30 / Yukarı Pazarcık Geçici Konaklama Merkezi – Kahramanmaraş)

Özgür Özel, 5 Şubat’ta saat 15.46’da Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü için Kadirli Cığcık Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine katılacak.

Akşener deprem bölgesi programını kardeşinin cenazesi sebebiyle iptal etti

5 Şubat’ta deprem programı kapsamında ziyaretlere başlaması beklenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Şubat’ta ablası Mualla Özen için İzmit’in Gündoğdu Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Ablasını kaybeden Akşener cenaze dolayısıyla deprem programını iptal etti. Akşener’in Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da olacağı açıklanmıştı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 5 Şubat saat 14.00’te depremde yıkılan Hatay – Antakya’daki tarihi meclis binası önünde basın açıklaması yaptı.

Ali Babacan Kahramanmaraş ve Adıyaman’da

Ali Babacan 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin yıl dönümü dolayısıyla 5 Şubat Pazartesi Kahramanmaraş’ta ve 6 Şubat Salı günü Adıyaman’da yurttaşlarla bir araya gelecek. Program kapsamında Babacan, basınla da bir araya gelecek.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya’a olacak

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan 5-6 Şubat’ta deprem bölgesinde olacak. Depremin yıldönümünde Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’ya gidecek olan eş genel başkanların basınla paylaştıkları program şöyle:

5 Şubat : Tülay Hatimoğulları -Kahramanmaraş 11.30 – Kapıçam Mezarlığı Ziyareti, 13.00 – Çiğli Köyü Ziyareti, 14.00 – Narlı Cemevi Ziyareti, 15.00 – Halk Buluşması, DEM Parti Pazarcık İlçe Örgütü. Tuncer Bakırhan 10:00 – Kömür Beldesi Ziyareti, 12.00 – Karapınar Cemevi Ziyareti, 13.00 – Karapınar Mezarlığı Ziyareti, 14.00 – Halk Buluşması DEM Parti Adıyaman il örgütü, 16.00 – Bulam ziyareti”

6 Şubat:Tülay Hatimoğulları– Hatay 04.17 – Köprü Başı Anma Programı, 09.30 – Samandağ Çiğdede Mahalle Mezarlığı Ziyareti, 11.00 – Samandağ Anma Yürüyüşü, 13.00 – Grup Toplantısı (Canlı Yayın) HASYAD Salonu, 15.00 – 6 Şubat Platformu ile Yürüyüş Doğuş Okulları Önü Tuncer Bakırhan“Malatya 11.00 – Konteyner Ziyareti Cemal Gürsel, 12.00 – Lokma Dağıtımına Katılım DEM Parti Konteyner Alanı, 12.30 – Halk Buluşması Emeksiz Üst Kavşağı

Erkan Baş ve Ahmet Şık Hatay’da

Türkiye İşçi Partisi 5 Şubat gecesi Hatay’da yürüyüş düzenleyecek. Genel Başkan Erkan Baş 5 Şubat’ı 6 Şubat’a bağlayan gece saat 03.30’da Hatay’ın Defne ilçesindeki Dostluk Parkı’nda yurttaşlarla buluşacak ve Yunus Emre Parkı’na yürüyecek. Yürüyüşe TİP Milletvekili Ahmet Şık da katılacak.

Davutoğlu Hatay ve Samandağ’da

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise parti yönetim kurulu üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte 6 Şubat’ta Hatay ve Samandağ’ı ziyaret ederek depremden kurtulan yurttaşlarla bir araya gelecek.

Meclis Genel Kurulu toplanmayacak

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin yıldönümü olan 6 Şubat’ta Meclis Genel Kurulu toplanmayacak. Genel Kurul’da 31 Ocak Çarşamba günü Danışma Kurulu, TBMM Genel Kurulu’nun 6 Şubat Salı günü çalışmaması önerisini sunmuştu. Genel Kurul’un Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü olan 6 Şubat’ta toplanmaması kararı alınmıştı. DEM Parti Grup Toplantısı Salı günleri TBMM’de yapılıyordu. Parti’den yapılan açıklamaya göre Tülay Hatimoğulları’nın konuşacağı DEM Parti Grup Toplantısı 6 Şubat depreminin yıldönümü dolayısıyla saat 13.00’te Hatay’da yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.