Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berk Esen ile Kritik (137): Can Atalay kararı, Hafize Gaye Erkan’ın istifası ve yerel seçim gündemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü. Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi kararını, TBMM Genel Kurulu’nu yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ okudu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çalışanı Büşra Bozkurt’un başkan Hafize Gaye Erkan’a ve ailesine yönelik iddiaları kamuoyunun gündemindeydi. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görevinden affını istedi. Fakat Resmî Gazete’de Erkan’ın görevinden alındığı duyuruldu.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne iki aydan az bir süre kala partilerin seçim stratejileri belli oluyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçimlere ittifaksız gireceklerini, Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkaracaklarını açıklarken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul’da seçime ayrı girme kararı aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında İstanbul, Ankara ve İzmir’de hazırladıkları afişlerin billboardlara asılmasının engellendiğini söyledi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu suçladı, “Bizi engellemek isteyen Beştepe değil Saraçhane” diye konuştu. Akşener’e yanıt veren İmamoğlu, herhangi bir engellenmenin olmadığını aktardı.

Berk Esen Kritik’te Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini, Hafize Gaye Erkan’ın istifasını ve partilerin yerel seçim gündemini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.