Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir annenin kaçırılan kızını arayışı: “Eğer Instagram olmasaydı, bunları yaşamayacaktık”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletindeki Houston’da fuhuş şebekesi yürüten ve insan kaçakçısı bir suç örgütü tarafından kaçırılan 15 yaşındaki Kristen’in ve onu aramaktan vazgeçmeyen annesi Robin Cory’nin hikayesini Medyascope sizler için çevirdi.

Robin Cory, 15 yaşında kaybolan ve kendisinde haber alınamayan Kristen’in annesi. Cory kendisinden haber alamadığı kızı hakkında, “Onu korumak için elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorduk. Onun güvende olması için her şeyi yaptık” diyor.

Kristen, Instagram hesabı açtığında 15 yaşındaydı. Bir suç şebekesinin Instagram üzerinden Kristen’e ulaşması birkaç ay sonra gerçekleşti. Kristen de tam o zamanlar kayboldu.

Kristen’e ulaşan suç şebekesi insan kaçakçılığı yapıyordu, Kristen de suç şebekesi tarafından Houston caddelerinde fuhuşa zorlanmıştı. Bulunduktan bir süre sonra eve dönen Kristen, tekrardan fuhuşa zorlanmış ve ortadan tamamen kaybolmuştu.

Cory, artık kızının yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyor.

Cory, kızının hayatının mahvolmasında suç şebekesini suçladığı kadar Instagram’ı da suçluyor:

“Eğer Instagram hiç olmasaydı, kızım bunları yaşamayacaktı. Instagram, bu insanların kolayca insan kaçakçılığı yapmasına yol açtı.”

Suç şebekesi, fuhuş için insan kaçakçılığı gerçekleştiriyor

Suç şebekesine bulaşmadan önce kızının “normal, mutlu bir çocuk” olduğunu söyleyen Cory, kızının Houston’da bir fuhuş ticareti döndüren suç şebekesi tarafından hedef alındığını anlatıyor.

Bu suç şebekesinin üyelerinden bazıları, Kristen’in okulunda çalışıyordu ve Kristen’ı aylarca Instagram üzerinden mesaj yağmuruna tutuyordu. “Kızıma Louis Vuitton çantaları, yat gezileri sözü vermişler” diyen Cory, Kristen’e attıkları her mesajda “Bize katıl ve bizle hayatını yaşa” dediklerini söylüyor.

Kristen’in mesajları almasından birkaç ay sonra suç şebekesi Kristen’i ikna ediyor. Kristen’in ortalıktan kaybolmasından iki hafta sonra polis, onu Houston’ın genelev mahallesinde buluyor.

Travmatize olmuş, korkmuş ve sinirli

Cory, kızının eve dönmesinden hemen sonra izlenimlerini şöyle aktarıyor:

“Eve döndüğünde neler yaşadığını bana anlatmaya başladı. Benim küçük bebeğimin ağzından çıkanlar sanki bir korku filmiydi. Yapmaya zorlandığı şeyleri bana anlattığında şok geçirdim. Benim küçük kızım, artık eskisi gibi değil. Travmatize olmuş, korkutulmuş, korkmuş ve sinirli…”

Kristen eve vardıktan beş ay sonra tekrar kaçırıldı. Cory, kızını o günden beri görmüyor. Cory, kızının tekrardan kaçırılmasını şöyle anlatıyor:

“Eğer Kristen onlara katılmasaydı bizleri öldürmeye geleceklermiş. Kızıma, bütün ailemizin fotoğraflarını atmışlar ve kızımı, bizleri öldürmekle tehdit etmişler.”

Kristen’in ikinci kez kaybolmasının ardından üç yıl geçti. FBI ve polis Kristen’i bulmak için hala çabalasa da Cory, kızının hala bulunamamasından dolayı üzgün görünüyor. “Sanki yeryüzünden silindi” diye belirten Cory, “Kızımı hayal bile edemeyeceğiniz korkunç sokaklarda aradım. Ancak bana kimse yardımcı bile olmadı” diyor.

“Çocuklarınız sosyal medya hesabı olmasına izin vermeyin”

Tüm bu yaşananların ardından diğer ebeveynlere seslenen Cory, şunları söylüyor:

“Diğer ebeveynlere tavsiyemdir: Çocuklarınızın sosyal medya hesabı olmasına izin vermeyin. Instagram’ın gereken önlemleri alması gerekiyor. Çocuklarımızı korumalıyız. Tüm sosyal medya çocuklarımızı korumakla yükümlü.”

Instagram dahil olmak üzere bazı sosyal medya hesapların gereken önlemleri almaya çalıştıklarını da hatırlatan Cory, bu önlemlerin çok geç geldiğini ve yeterli olmadığını söylüyor.

Benim minik bebeğimi aramaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim

Cory, aradan üç yıl geçmesine rağmen ümidini yitirmemiş görünüyor. Üç yıldır Kristen bulunamasa da ve Kristen’in yaşayıp yaşamadığını bile bilmese de Cory, yine de kızını aramaktan vazgeçmeyeceğini söylüyor:

“Benim minik bebeğimi aramaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Erkek kardeşi, Kristen!i her gün soruyor. Şu an yapabileceğimiz tek şey ailecek birlikte durmak ve bu süreci atlatmak. Ama Kristen’ı çok özledik.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.