İzmir’de Delil Aysal tarafından silahlı saldırıya uğrayan taksi şoförü Oğuz Erge’nin ailesi için başlatılan kampanya sona erdi. Kampanyadan toplanan yardımlar sonucu Erge’nin çocuğunun eğitimi garanti altına alındı.
İzmir’in Gaziemir ilçesinde taksi şoförü Oğuz Erge, soğuktan üşümemesi için aracına aldığı yolcu Delil Aysal isimli kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Erge tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Erge’in kanser tedavisi gören eşi ve ailesi için 72 saatlik bir yardım kampanyası başlatıldı. Gazeteci Eşref Larsen, 24 saat içinde 4 milyon TL’ye ulaşıldığı için kampanyanın durdurulduğunu aktardı. Erge’nin çocuğunun eğitimi garanti altına alınırken, avukatlar davaya ücretsiz olarak sahip çıktı.
- Üşümesin diye aldığı yolcu tarafından vurulan taksici yaşamını yitirdi
- İzmir’de taksici cinayeti | Saldırgan: “Araçtayken gasp fikri aklıma geldi ve eylemi gerçekleştirdim”
Gazeteci Eşref Larsen’in paylaşımları şöyle:
“İzmir’de alçakça katledilen taksici Oğuz Erge’nin kanser tedavisi gören eşi ve ailesi için 72 saatliğine başlatılan kampanyada 24 saat içinde 4 milyon TL’ye ulaşıldığı için kampanya durduruldu. Meblağ, pazartesi günü Oğuz Bey’in kızının hesabına yatırılacak ve dekont paylaşılacak. Ailenin kiraları ömür boyu Özgenç Makine tarafından karşılanacak. 6 aylık kirası peşin ödendi. Farklı sivil toplum kuruluşlarının kampanyaları sürüyor. Bu rakam yalnızca Oh Be Dünya Varmış derneğinin başlattığı kampanyanın ilk 24 saatinde toplanan rakam. Oğuz Bey’in kızına eğitim bursu bağlanacak. Davayı gönüllü olarak avukatlar Oğuzhan Aslan ve Serkan Göktürk sonuna kadar takip edecek.”
Larsen, Özgenç Makina’nın konut desteği sağlayacağını duyurdu:
“Bugün güzel haberler üst üste geliyor. Özgenç Makine’nin sahibi Serkan Bey, kira desteğinden vazgeçtiklerini, aileye ev alacaklarını söyledi. Utku Bahçıvan’ın da katkılarıyla 2 artı 1 daire 6 ay sonra hazır olacak. 6 aylık kirayı da zaten ödediler. Özgenç Makina’ya, Serkan Bey’e ve Utku Bahçıvan’a çok teşekkürler.”
Bugün güzel haberler üst üste geliyor. Özgenç Makine’nin sahibi Serkan Bey, kira desteğinden vazgeçtiklerini, aileye ev alacaklarını söyledi. Utku Bahçıvan’ın da katkılarıyla 2 artı 1 daire 6 ay sonra hazır olacak. 6 aylık kirayı da zaten ödediler. @ozgencmakina’ya, Serkan… https://t.co/VT4HbkkeqA
— Esref Larsen (@esreflarsen) February 3, 2024
Demet Akalın da evin eşyalarının alınması konusunda destek olacağını duyurdu:
Avukat Feyza Altun, Oğuz Erge’nin eşinin herkese teşekkür ettiğini, başka yardım kabul etmeyeceklerini, kampanyanın kızının geleceği için kâfi olduğunu söylediğini bildirdi:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
“Kamuoyuna küçük bir bilgi: Az önce Nevra Hanım ile görüştüm, herkese çok teşekkür etmekle birlikte bunun devamında başka bir yardımı kabul etmeyeceklerini, kampanyanın kızının geleceği için kâfi olduğunu, tek isteğinin katilin cezalandırılması olduğunu tekrar sizlere iletmemi istedi. Dualarınız ve Oğuz Bey’in davasını unutmamamız dışında başka bir isteği yok.”
Kamuoyuna küçük bir bilgi: Az önce Nevra hanım ile görüştüm, herkese çok teşekkür etmekle birlikte bunun devamında başka bir yardımı kabul etmeyeceklerini, kampanyanın kızının geleceği için kâfi olduğunu, tek isteğinin katilin cezalandırılması olduğunu tekrar sizlere iletmemi…
— Feyza Altun (@feyzaltun) February 4, 2024
Avukatlardan açıklama
Avukatlar Oğuzhan Aslan, Ahmet Serkan Göktürk ve Orhan Bakkal bir açıklama yayımlayarak, ailenin basın ile görüşmeyeceğini, ilgili temsilcilerin konuşacağını aktardı:
İzmir’de canice katledilen taksici Oğuz Erge’nin ailesinin avukatları olarak, ailenin talebi üzerine, aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.
— Oğuzhan Aslan (@aslnoguzhan) February 3, 2024
Basına ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. pic.twitter.com/37lHvfrl34