Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus kozmonot, 878 günü geçerek uzayda en uzun vakit geçiren insan oldu

Rus kozmonot Oleg Konenko, uzayda en uzun zaman geçiren insan rekorunu bugün (4 Şubat) saat 11.30 itibariyle kırdı. Kendisinden önce bu rekor, yine Rus kozmonot Gennady Padalka’daydı.

Rus kozmonot Oleg Konenko, bugün (4 Şubat) 878 günden fazla uzayda vakit geçirerei uzayda en uzun zaman geçiren insan oldu.

Rusya Uzay Ajansı (Roscosmos), Konenko’nun bugün Türkiye saati ile 11.30’da uzayda 878 gün vakit geçiren Gennady Padalka’nın süresini de geçerek dünya rekoru kırdığını açıkladı. Konenko’nun 5 Haziran’da uzayda toplam bin gün vakit geçireceği ve eylül sonuna kadar bin 100 günü tamamlayacağı bekleniyor.

“Rekor kırmak için değil, hayllerimi gerçekleştirmek ve sevdiğim işi yapabilmek için uzaya çıktım” diyen Konenko, uzayda en uzun süre kalan insan rekorunun yine Rus kozmonotların elinde olmasından dolayı gurur duyduğunu aktardı.

Konenko, çocukluğundan beri uzaya çıkmak istiyordu. İstekleri doğrultusunda kozmonotluk eğitimine girmeden önce mühendislik fakültesine kayıt yaptırdı. Konenko, uzaya ilk uçuşunu 2008’de gerçekleştirdi.

Konenko’nun şimdiki uzay yolculuğu ise bir yıl önce başlayan Soyuz MS-24 görevi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.