Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da “ajan” güvercin krizi: Sekiz ay boyunca hastanede tutsak tutuldu

Kanadında taşıdığı Çince mesajlar nedeniyle ajanlık yaptığı düşünülen bir güvercin, Hindistan’ın Mumbai şehrinde bir hastanede sekiz ay boyunca tutsak tutuldu. Hayvan hakları örgütü Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler’in (PETA) çağrısıyla güvercin, sekiz ay esaretten sonra özgürlüğüne kavuştu.

Hindistan’da Çin’e ajanlık yaptığı düşünülen bir güvercin, tutulduğu hastaneden sekiz ay sonra hayvan hakları örgütü Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler’in (PETA) uyarısından sonra serbest bırakıldı.

PETA, yaptığı açıklamada “Güvercinin bir hastanede sekiz ay boyunca esir tutulduğunu öğrendiğimizde hemen devreye girdik. Güvercini serbest bırakma çağrısında bulunduk” dedi.

Güvercinin sekiz aylık esareti geçen yıl mayısta Hindistan’ın şehri Mumbai’de başladı. Güvercinin kanatlarında, Çince olduğu düşünülen bir mesaj taşıdığı fark edildi. Çince mesajın fark edilmesiyle güvercinin ajanlık yapması için gönderildiği düşüncesi yayılmaya başladı. Güvercini bulan Mumbai sakinleri, polisi aradı ve güvercin, sağlık kontrollerinden geçmesi için hastaneye kaldırıldı.

Güvercin, kaldırıldığı hastanede sekiz ay boyunca tutsak tutuldu.

PETA, Mumbai polisine ulaşarak güvercinin hastaneden çıkarılması için resmi talepte bulunmasını istedi. Hindistan yerel medyasının aktardığına göre güvercin Bombay Society for the Prevention of Cruelty Animals’a transfer edildi.

Hindistan’da 2016’da bir güvercin kanatlarında taşıdığı ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi tehdit eden mesaj sebebiyle tutsak edilmişti.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.