Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konuldu

Buckingham Sarayı, Kral III. Charles’a bir tür kanser teşhisi konulduğunu söyledi ancak kanserin türü ve evresi hakkında bilgi vermedi. Saray, Charles’ın tedaviye başladığını ve kralın en yakın zamanda halka açık görevlerine dönmek için sabırsızlandığını belirtti.

Buckingham Sarayı, Kral III. Charles’a kanser teşhisi konulduğunu açıkladı.

Charles, prostat kanseri olmamasına rağmen, kanser teşhisi prostat büyümesine yönelik tedavisi sırasında koyuldu. Charles, geçtiğimiz günlerde prostat muayenesinden geçmişti. Saray, Charles’ın birçok erkeğe de prostat muayenesi olmaları yönünde teşvik edici olması amacıyla bu bilgiyi kamuoyuyla paylaştığını açıklamıştı.

Buckingham Sarayı, kanserin türünü kamuoyuyla paylaşmadı ancak Charles’ın bugün (5 Şubat) itibriyle tedaviye başladığını açıkladı. Charles’ın kemoterapi göreceği açıklandı.

Kanserin evresi veya türü hakkında hiçbir bilgi verilmedi.

Charles, tedavisine başlamak için bugün Norfolk’taki Sandringham’dan Londra’ya döndü.

Charles, kendisine konulan teşhisi iki oğluna da iletti. Prens William, babasıyla her zamanki gibi görüşeceğini belirtirken şu an Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan Prens Harry ise yakın bir zamanda babasını görmek için İngiltere’ye seyahat edecek.

Halka açık birçok etkinliğini iptal eden ve erteleyen Charles, devlet başkanı görevine devam edecek. Dolayısıyla Charles, resmi yazışmalardan kağıt işlerine ve özel görüşmelere kadar birçok görevini yerine getirecek.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.