Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ile Suriye Demokratik Güçleri’nin ortak kullandığı Suriye’deki üsse İHA saldırısı: 6 ölü

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye’deki en büyük askeri üssüne düzenlenen İHA saldırısında 6 militanın öldüğünü duyurdu. Ömer Petrol Sahası Üssü’ne yapılan saldırının Suriye’nin kontrolündeki bölgeden yapıldığı öne sürüldü.

Bu olay, Kule 22 saldırısının ardından ABD’nin hafta sonu Irak ve Suriye’de İran destekli milisleri hedef almasından bu yana bölgede yaşanan ikinci olay olarak kayıtlara geçti. Pentagon BBC’ye yaptığı açıklamada 3 Şubat Cumartesi günü Suriye’deki Fırat Görev Destek Bölgesi’ne bir roket saldırısı düzenlendiğini doğruladı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da hasar meydana gelmedi.

Suriye Demokratik Güçleri, saldırıyı kınadı ve SDG saldırıyı kınadı ve “kaynağına uygun şekilde karşılık vereceklerini” vurguladı.

Suriye’de 900 askeri bulunan ABD, ülkenin kuzeydoğusunda IŞİD’e karşı SDG ile birlikte çalışıyor. Türkiye ise SDG’nin omurgasını oluşturan Halk Savunma Birlikleri’ni (YPG) ve bağlı olduğu, Suriye’nin kuzeyinde geniş bir alanı yöneten Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD), PKK’nın uzantısı olarak görüyor ve “terör örgütü” olarak nitelendiriyor.

İran tarafından silahlandırıldığına, eğitildiğine ve finanse edildiğine inanılan Iraklı milislerin şemsiye grubu Irak İslami Direnişi (IRI), 4 Şubat Pazar günü “El Ömer petrol sahasındaki ABD işgal üssüne karşı” İHA saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.