Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Adliyesi’nde: “Saldırıyla ilgili 40 kişi gözaltına alındı”

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne düzenlenen silahlı saldırı sonucu, aralarında üç polis memurunun da bulunduğu altı kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıda yaralananlardan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili 40 kişinin gözaltına alındığını söyledi, “25 adrese baskın yapıldı, operasyonlarımız devam ediyor” dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin önünde yaşanan silahlı saldırının hemen ardından, adliye çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı ve giriş çıkışlar geçici olarak durduruldu. Saldırıda üç polis memurunun da bulunduğu altı kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta konuyla ilgili “Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızdan bir tanesinin Hakk’a yürümesinden dolayı ona da Allah rahmet eylesin diyorum” diyerek yaralılardan birinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden vatandaşın isminin Dilfıraz Karataş olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya adliyedeki açıklamasında “İstanbul Emniyetimiz bu menfur saldırı girişiminden hemen sonra 25 adrese operasyon yaptı ve bu vakte kadar 40 şahıs gözaltına alındı ve operasyonlarımız devam ediyor” dedi.

Pınar Birkoç daha önce tutuklanmış

Saldırıyı gerçekleştirenlerin Emrah Yayla ve Pınar Birkoç olduğu belirlendi. Birkoç’un, 2023’ün kasım ve aralık ayında gözaltına alınmış ve daha öncesinde cezaevine girdiği öğrenildi.

Birkoç’un cezaevindeyken iki defa koronavirüse yakalandığı ve bu süreçte bazı çevrelerin sosyal medya üzerinden kendisi için destek kampanyaları düzenlendiği öğrenildi.

Emrah Yayla 15 yıl ceza almış

Emrah Yayla’nın da 2008 yılında Adana’da, hâkim, savcı, polis ve askerlere yönelik bir eylem hazırlığı içindeyken, 11 kilo patlayıcı madde ile suçüstü yakalandığı belirlendi. Yayla Hürriyet’in haberine göre, “örgüt üyeliği, patlayıcı madde bulundurmak, güvenlik güçlerine direnmek, görevli memurlara hakaret” gibi suçlamalarla yargılandı ve toplamda 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabından yayımladığı açıklamasında, “İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği Çağlayan Adliyesi’ndeki terörist saldırıya ilişkin olarak “yayın yasağı” kararı almıştır. Yayıncılarımızın alınan kararı hassasiyetle uygulamaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.