Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Özhaseki: “Ölüsü olmayan ‘Bize mis gibi villa verdiniz’ diyor”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bir canlı yayında “Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; ‘Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı, eğer ölüler de yoksa vallahi yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz’ diyor” dedi. Özhaseki’nin bu sözleri tepkilere yol açtı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı bir canlı yayında depremde evi yıkılanlara teslim edilen evlerle ilgili konuştu. Özhaseki, “Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; ‘Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz’ diyor. Ama ölü varsa tabii onu ölçecek bir alet icat edilmedi” dedi. 

Özhaseki’ye X üzerinden gelen tepkiler şöyle:






Özhaseki daha sonra X hesabından paylaştığı yazıyla “Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler. Vatandaşımız şöyle söylüyor: ‘Bize mis gibi villa verdiniz.’ Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.