Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis: “İşçilerini sömüren bir iş insanını kutsasam sorun çıkmıyor ancak eşcinselleri kutsayınca olay oluyor”

Papa Francis, geçtiğimiz aylarda eşcinsel çiftlerin kilisede kutsanmasını onaylamıştı. Kendisine gelen eleştirilere “ikiyüzlü” diyen Francis, “İşçilerini sömüren bir iş insanını kutsasam kimse olay çıkarmıyor” dedi.

Papa Francis, geçen ay eşcinsel evliliklerin kutsanmasını onaylamasının ardından kendisine gelen eleştirilerin “ikiyüzlü” olduğunu söyledi.

İtalya’nın Katolik magazini Credere’ye konuşan Francis, kendisinin LGBTİ+’lara karşı hiçbir ayrımcılığının olmadığını belirtti. Ayrıca Francis şunları söyledi:

“Ben belki işçilerini sömüren bir iş insanını kutsasam kimse buna kızmıyor. Halbuki bu büyük bir günah. Ancak ben bir eşcinsel çifti kutsasam insanlar hemen tepki gösteriyor. Bu ikiyüzlülüktür.

“Ben kimim ki yargılayayım” sözüyle meşhur olan Francis, papalık görevinin başında kendisine sorulan LGBT+ sorusuna da Katolik Kilisesi’nin herkesi kucaklayıcı bir hale gelmesi için mücadele edeceğini söylemişti.

Ancak Francis’in Katolik öğretilerine yönelik bu “yeni” tavrı bazı muhafazakar Katolikleri rahatsız ediyor. Katolik öğretisinde eşcinsel ilişki, günah ve düzen dışı olarak görülüyor.

Anglikan Kilisesi’nde ise LGBT+ evliliği konusunda görüş ayrılığı var

Papa Francis’in Katolik öğretilerine uygun düşmediği düşünülen bazı kararlarının dışında Hrıstiyan dünyasında eşcinsel evlilik ve LGBT+ gündemi görüş ayrılığı yaratmaya devam ediyor. Bir yandan Papa Francis, LGBT+’lara karşı daha kapsayıcı bir öğreti sunarken öbür yandan Anglikan Kilisesi, LGBT+’lar ve eşcinsel evlilik hakkında büyük görüş ayrılığına sahip.

Anglikan Kilisesi’nin bugün (9 Şubat) yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz aylarda eşcinsel evlilik ve eşcinsellik Anglikan Kilisesi’nde tartışılan konulardan biri. “Büyük görüş ayrılıklarımız” var diyen Kilise, öğretilerinde hala eşcinsel evliliğe izin vermiyor.

Ancak Kilise, İngiltere’deki LGBT+’lar tarafından büyük baskı görüyor. Birkaç kez homofobik açıklamalarından dolayı özür dilemek zorunda kalan Kilise, LGBT+’lara daha açık olmaya çalışırken de büyük zorluklarla baş ediyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.