Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tucker Carlson ve Putin röportajı sosyal medyada viral oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Tucker Carlson’la gerçekleştirdiği röportaj, sosyal medyada şaka konusu oldu. Yüzüklerin Efendisi, Cunk on Earth, Roma İmparatorluğu gibi temalara göndermeli tweetler atarken Putin ve Carlson’la ilgili yaratıcı şakalar yaptılar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen yıl FOX News’tan kovulan aşırı sağcı Tucker Carlson’la gerçekleştirdiği röportaj sosyal medyada şaka malzemesi oldu. Carlson’un resmi X hesabında yayınlanan röportaj videosu birçok kişi tarafından izlenirken birçok kişi röportajın içeriğiyle ve Putin’in konuşmasıyla dalga geçti.

Kullanıcılardan bazıları Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) serisine göndermeli tweetler atarken bazıları da BBC Two’nun ünlü Cunk on Earth (Cunk Dünya’da) belgeseline göndermeli şakalar yaptı.

Sosyal medyada gündem olan Putin ve Carlson röportajı hakkında yapılan şakaları Medyascope sizler için derledi.

“Hepimizin görmek istediği o röportaj”

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı görselde Philomena Cunk, Putin’e “Votka, havyar ve bale. Hangisi sizi daha mutlu eder ve neden” diye soruyor. Hesap sahibi, gönderiyi “Hepimizin görmek istediği röportaj” başlığıyla paylaştı.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise Cunk’ın fotoğrafını paylaşarak “Putin’le röportaj yapması gereken tek kişi” dedi.

Putin’in röportaj süresince tarih anlatması şaka konusu oldu

Bir Twitter kullanıcısı, Putin’in fotoğrafını “İşte Ukrayna’nın neden gerçek bir ülke olmadığının kanıtı. Bana Julius Sezar’ın mektuplarını getirin” sözleriyle paylaştı.

Bir başka Twitter kullanıcısı ise Carlson’un fotoğrafını “1654’te Doğu Avrupa’nın sınırları hakkında ilgi çekici gerçekleri öğrenirken ben” sözleriyle paylaştı.

Yine Carlson’un fotoğrafını paylaşan bir kullanıcı, “20 dakika boyunca nasıl bir gorilin öldürülmesinin Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasına sebep olduğunu anlatırken eşimin hali” diye yazdı.

Yine başka bir Twitter kullanıcısı ise paylaştığı bir videonun üstüne şöyle yazdı:

“-Tucker: Peki, bu tüm Ukrayna işleri nasıl başladı?
-Putin: (derin bir nefes alır)”

Putin, kısa konuşacağım dese de uzun konuştu

Putin’in röportaj sırasında araya girerek uzun bir şekilde tarih anlatmasıyla dalga geçen sosyal medya kullanıcıları, yaratıcı görsellerle şaka yapmaya devam etti.

Karl McKracken isimli Twitter kullanıcının paylaştığı görselde Putin’in “Şimdi bana izin verirsen 30 saniyelik bir tarih dersi vereceğim” dediği görülüyor. Görselin hemen altında ise “45 dakika sonra” yazıyor.

Bir başka görselde ise Carlson’ın “Neden Ukrayna’yı işgal ettiniz” sorusunu sorduğu görülüyor. Buna karşılık Putin’in verdiği yanıt ise “Dört milyar yıl önce Dünya henüz soğuma aşamasındayken…” oluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.