Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden’dan “shrinkflasyon” çıkışı: “Bir dondurma aşığı olarak beni en çok kızdıran şey, dondurmaların küçülmüş olması”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, dün (11 Şubat) Super Bowl için hazırladığı bir videoda büyük gıda şirketlerini “shrinkflasyon” iddiasıyla eleştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, dün (11 Şubat) bir videoda yemek şirketlerini “shrinkflasyon” sebebiyle eleştirdi.

Shrinkflasyon, bir ürünün fiyatlarını sabit tutarken ürünün gramajını küçültmek olarak tanımlanıyor.

Biden, Super Bowl için hazırladığı videoda şunları söylüyor:

“Bazı şirketler yavaş yavaş ürünlerinin gramajını düşürüyor ve sanıyorlar ki biz fark etmiyoruz. Spor içeceklerinin şişeleri daha küçük, bir paket cipste daha az cips var ancak yine de aynı miktarda ücret ödüyoruz. Bir dondurma aşığı olarak beni en çok kızdıran şey, dondurmaların küçülmüş olması.”

Biden açıkça şirketlerin isimlerinden bahsetmiyor ancak videoda Gatorade içeceği, Breyers dondurma, Tostitos and Doritos cipsi ve Oreo kurabiyeleri görülüyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.