Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya rekortmeni Kenyalı atlet Kelvin Kiptum trafik kazasında hayatını kaybetti

Maraton dünya rekoru sahibi 24 yaşındaki Kenyalı atlet Kelvin Kiptum trafik kazasında hayatını kaybetti.

Maraton rekoru sahibi Kenyalı atlet Kelvin Kiptum, trafik kazasında yaşamını yitirdi. 24 yaşındaki Kiptum’un ölüm haberini ülkenin eski başbakanı Raila Odinga verdi.

Odinga, sosyal medya paylaşımında, “Kenya bir mücevherini kaybetti. Söyleyecek söz bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

Kiptum ile birlikte çalıştırıcısı Gervais Hakizimana da aynı kazada hayatını kaybetti. İki ismin kullandığı aracın Kenya’nın Eldoret kentinde kaza yaptığı öğrenildi.

Kelvin Kiptum, 2019’da ilk büyük yarışmasına, kendi ayakkabısını almaya parası yetmediği için ödünç aldığı ayakkabılarla katılmıştı. Kiptum, 2023’te en büyük maraton koşucularından biri olan vatandaşı Eliud Kipchoge’ye rakip olarak kendisini gösterdi. 2023 Ekim ayında Chicago’da Kiptum, Kipchoge’yi geçti ve 42 kilometre mesafeyi iki saat 35 saniyede tamamladı. İki sporcu, bu yılın sonlarında Paris Olimpiyatları için Kenya’nın maraton takımına seçilmişti.

24 yaşındaki atlet 42 kilometreyi 2 saat 35 dakikada koşarak dünya rekoru kırmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.