Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haluk Levent, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini reddetti

Sanatçı Haluk Levent, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini AHBAP Başkanı olması nedeniyle reddettiğini duyurdu.

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na mevcut başkan Lütfü Savaş‘ı aday göstermesine yönelik tepkiler sürüyor.

Medyascope‘un edindiği bilgiye göre CHP’li yetkililer Haluk Levent’e Hatay için teklif götürdü ancak Levent kabul etmedi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Levent, sadece CHP’nin değil, başka partilerin de kendisine teklif getirdiğini ancak bunları AHBAP başkanı olması nedeniyle reddettiğini söyledi.

“Siyasi bir kimliğe giremem” diyen Levent’in paylaşımı şöyle:

“CHP’den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var.”

Daha sonra konuyla ilgili konuşan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Levent’e kurumsal düzeyde bir teklifin yapılmadığını söyledi.

Yücel’in açıklamalarının ardından Levent, X hesabından yeni bir açıklama paylaştı:

“Evet, bana yazılı bir teklif yapılmadı. Ben zaten ‘Yazılı bir resmi teklif geldi’ demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. Üç kez arandım, konuştuk. Hatta “Lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın” dedim. Sabah gazeteciler art arda arayıp soru sordular. Şaşkınlıkla “kimden duydunuz?” dedim. Hepsi de parti içinden duyduk dediler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.