Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa’ya “embesil” demişti: Javier Milei, elinde bisküvi ve hediyelerle Papa Francis’i ziyaret etti

Arjantin’in aşırı sağcı liberteryen Devlet Başkanı Javier Milei, seçim kampanyası sırasında “embesil” dediği Papa’yla bugün Vatikan’da görüştü. Elinde bisküvi, hamur işleri ve hediyelerle Vatikan’a ziyarete giden Milei, yaklaşık bir saat Papa’yla görüştü.

Aşırı sağcı liberteryen Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, bugün (12 Şubat) elinde hamur işleri, bisküvi ve hediyelerle Papa Francis’i Vatikan’da ziyaret etti.

Milei, seçim kampnyası sırasında Francis hakkında “sosyal adaleti savunan bir embesil” diyordu.

Seçim kampanyası sırasında sert çıkışlarıyla gündeme gelen Milei, göreve başladığından beri söylemlerini yumuşatmıştı. Hafta sonu bir röportajında Papa’dan “Arjantin tarihindeki en önemli insan” diyerek övgüyle bahseden Milei, bugün Papa’nın sevdiği bisküvi ve hamur işleriyle Vatikan’ı ziyaret etti. Milei ayrıca hafta sonu, Papa’nın çoğunluğu Katolik olan Arjantin’deki ruhani liderlik rolünü de vurguladı.

Papa daha önceleri Arjantin’deki politikacılar tarafından suistimal edilmek istemediğini söylemişti. Geçtiğimiz günlerde Papa, “aşırı bireyciliğin” toplumlara nüfuz ederek yayılmasını eleştirdi. Milei’nin radikal serbest piyasa söylemleriyle çelişen bu sözlerinin ardından bugün, Milei ile görüştü.

Vatikan’ın açıklamasına göre Milei ve Papa, yaklaşık bir saat görüştü.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.