Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SPoD’dan yerel seçimler için kampanya: “Bu işi belediye çözer”


Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde  yürüteceği “Bu İşi Belediye Çözer” kampanyasını başlattı. Kampanya, yerel yönetimlerin LGBTİ+’lar için daha kapsayıcı hizmet vermelerini sağlamayı ve yerel yönetimlere eşit hizmet verme sorumluluğunu hatırlatmayı hedefliyor.

Kampanya kapsamında SPoD tarafından danışma hattı, haberler ve sosyal medyadan toplanacak verilerle lubunyaların yaşadığı sorunların hangilerinin belediyeler tarafından çözüleceğine ve nasıl çözüleceğine yönelik sorulara yanıtlar aranacak. 

Koltuk ve rant kavgasından topluma hizmet götürmeyi unutan belediyecilik anlayışına karşı olduklarını belirten SPoD, taleplerini şöyle sıraladı: “Yerel yönetimlerin elindeki imkânları anlatacağız, şimdiye kadar yaptıklarını ve yapmadıklarını sorgulayacağız. “İnsanca yaşayabilmemiz için sorumlular üzerine düşeni yapsın”, diyeceğiz. Yaşadığımız alanlarda sorumluluk alacak, yerel yönetimleri katılımcı hale getirerek bizlere alan açılmasını sağlayacağız. Vergilerimizle aldığımız hizmetleri değerlendirecek, alamadıklarımızın da hesabını soracağız, daha iyisini talep edeceğiz, adaylardan eşitlik için sözler alacağız. Tüm bunları yaparken LGBTİ+’lar olarak birbirimize umut, beraber yol yürüdüğümüz tüm toplumsal gruplara güç olacağız.”

Kampanya metninde “İktidarın yarattığı sıkışmışlık ortamından şikayet eden tüm muhalefet partilerine ve adaylarına sesleniyoruz: Yaşadığımız sokaklarda nefes alabilmek için çözümler sizin elinizde. Şikayet etmeyi, sızlanmayı, bahane üretmeyi bırakıp; kendi kapınızın önünü süpürmeye başlama zamanı. Şu an tam da yerel yönetimlerin sahip olduğu imkânlarla demokrasi ve insan haklarını geliştirmek, her bir yurttaşa eşit hizmet götürmek için çalışma zamanı” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.