Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yerel seçim yatırımı: AKP’li aday 7,5 milyon TL ödeyerek toplu ulaşımın ücretsiz olmasını sağladı

Yerel seçim tarihinin yaklaşması ile siyaset sahnesi ısınırken, Hakkari’de AKP’li belediye başkan adayı İsmet Ölmez, kent içinde belediye ve özel toplu ulaşımın 31 Mart’a kadar 7,5 milyon TL tutan parasını peşin yatırdı. Hakkarililer, 12 Şubat itibarıyla 31 Mart’a kadar toplu taşımayı ücretsiz kullanacak.


Siyasi partilerin ve adayların yerel seçim vaatleri peş peşe sıralanırken Hakkari’de iktidar partisinin adayı, seçilmeden kent sakinlerinin 1,5 aylık toplu taşıma ücretlerini yatırdı.

Hakkari’de maden ocakları olan iş insanı İsmet Ölmez, aday adayı bile olmamasına rağmen AKP tarafından belediye başkan adayı yapıldı. Ölmez, sosyal medya hesabından 11 Şubat’ta yaptığı paylaşımda, “Söz verdik, yapıyoruz” başlığı ile şunları yazdı:

“Halkımızın ekonomik yaşam şartlarını desteklemek için 7.500.000 TL yolcu taşıma ücretlerini belediyeye peşin ödedik. Sevgili Hakkârililer bugünden itibaren artık toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilirler. Kazanırsak, seçim sonrası da inşallah ücretsiz olacak.”

İsmet Ölmez’in basın danışmanı Hakan Taş, belediye başkan adaylarının şimdiye kadar binlerce öğrenciye burs verdiğini ve en büyük hedefinin eğitim ve gençler olduğunu söyledi.

Taş, İsmet Ölmez’in öğrencilerin yararlanması için internet ücretlerini ödeyeceğini sözlerine ekleyerek, Hakkari tarihinde iktidar partisi açısından ilk kez bir hareketlilik yaşandığını ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.