Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’yı sağanak vurdu: Bir kişi hayatını kaybetti, okullar tatil edildi, uçuşlar durduruldu

Antalya’da gece yarısı başlayan şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ev ve iş yerlerinin su altında kaldığı, araçların yolda mahsur kaldığı kentte, bir kişi hayatını kaybetti. 5 ilçede eğitime ara verilirken Antalya Havalimanı’nda uçuşlar durdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel nedeniyle 989 vatandaşın tahliye edildiğini, 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıcın görev yaptığını açıkladı.

Antalya’da gece saatlerinde başlayan fırtına bugün (13 Şubat 2024) sabaha karşı sağanak yağmura döndü. Giderek etkisini artıran yağmur su baskınlara sebep oldu. Antalya Valiliği; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerindeki okulların, kreş ve gündüz bakımevlerinin bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca, engelli ve hamile kamu personeli ile 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu çalışanlarına idari izin verildi. Valilik motokuryelerin trafiğe çıkışı da yasakladı.

Kepez ilçesi Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’ndeki bir otomobilde 47 yaşındaki Halil Yıldız’ın cansız bedeni bulundu.

Antalya’nın merkezinde ve çevresinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı, araçlar sular nedeniyle yolda kaldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de mahsur kalan vatandaşları tahliye etmek için çalışmalar başlattı. Yaşanan su baskını nedeniyle Kepez Devlet Hastanesi’nde bazı cihazlar kullanılamaz hale geldi.

Ekipler müdahale ediyor

DHA’nın haberine göre, yağış sonrası mahsur kalan vatandaşları kurtarmak üzere müdahalelere başlayan ekipler, 85 yaşındaki bir kadın kepçe yardımıyla kurtardı. Doğum yapmak üzere olan bir kadın da UMKE ekiplerince hastaneye taşındı.

Vali Hulusi Şahin ve beraberindeki heyet, sel felaketinden etkilenen bölgelerde incelemeler yaptı. Şahin, gece boyunca devam eden yağışlar sebebiyle bin 500 civarında su baskını ihbarı alındığını ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 900’den fazla kişinin araçlarından tahliye edildiğini açıkladı.

Yolların su altında kalması nedeniyle araçlar mahsur kaldı, bazı araç plakaları suyun gücüyle düştü. Vatandaşlar, evlerine ulaşmak için sular içinde yürümek zorunda kaldı.

Ali Yerlikaya: 989 kişi tahliye edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’daki sel felaketine ilişkin X hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, Antalya Valiliği’ne 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini duyurdu. Sel nedeniyle 989 vatandaşın tahliye edildiğini belirten Yerlikaya, 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıcın görev yaptığını ifade etti.

Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkan Yardımcısı ile Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin’in de Antalya’ya intikal ettiğini söyledi. Yerlikaya, Antalya, Burdur ve Isparta için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün turuncu uyarı verdiğini belirterek, vatandaşlara uyarıları an be an takip etmeleri çağrısı yaptı.

Valilikten yapılan açıklamayla okul tatilinin üç güne çıkarıldığı duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.