Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden da TikTok’ta: İşte ilk videoları

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) seçim yarışına start verildi. ABD Başkanı Joe Biden, 5-6 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçimleri için başlattığı seçim kampanyasını sosyal medya platformu TikTok’a girdi. “@bidenhq” adlı TikTok hesabı ile platformda ilk paylaşımını yapan Biden, ABD’de güvenlik tartışmalarını alevlendirdi.

Kasım 2024 seçimleri öncesi genç seçmenin ilgisini çekmeye çalışan ABD Başkanı Joe Biden, “@bidenhq” kullanıcı adıyla TikTok’a katıldı. Biden’ın 76,2 bin takipçisi var, şu ana kadar paylaştığı 4 video 660 bin kez beğenildi.

Biden yayınladığı ilk videosunda Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi “Super Bowl” hakkında kendisine sorulan sorulara yanıt verdi. 30 saniyelik videoda Biden, “Biden mı, Trump mı?” sorusunu gülerek yanıtladı: “Şaka mı yapıyorsun? Biden!”

Biden’ın bu paylaşımı 6,8 milyon izlendi. Pek çok kullanıcı, Biden’ın paylaşımının altında İsrail’in Gazze’nin Refah kentini bombalamasından hareketle, “Refah hakkında ne düşünüyorsun?” diye sordu.

Bir sonraki TikTok videosu ise 9 saniyelik. Bu videoda Biden ekibi, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme’ni ülkede 1973’ten bu yana kürtajı yasal hale getiren Roe vs Wade (Wade’e karşı Roe) kararını iptal etmesinden duyduğu memnuniyeti anlatan konuşmalarından bir klip yaptı. Bu video da 132 bin izlendi.

Bir sonraki videosunda Biden, temiz enerji ve endüstrinin ABD’de üretilmesi üzerine bir konuşma yaptı. Biden, kendisinin sürekli bazı isimleri unutmasından ötürü dalga geçilmesine atıfta bulunarak şaka yaptı.

Son videosunda ise Biden, Trump’ın 10 Şubat’ta düzenlediği mitingdeki konuşmasından, ABD başkanıyken Rusya’yı, Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) üyesi olarak faturalarını ödemeyen herhangi bir ülkeye saldırmaya “teşvik edebileceğini” söylediği anları paylaştı. “Gerçekten bunu söyledi” başlığıyla paylaşılan video neredeyse 117 bin izlendi.

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’nden Demokrat bir üye, Biden’ın kampanyasının TikTok’a taşımasından endişe duyduğunu açıkladı. Çinli teknoloji şirketi ByteDance’a ait olan TikTok’un ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle ABD’de inceleme altında olduğu göz önüne alındığında, kampanyanın TikTok’ta başlatılması dikkat çekici. Bazı ABD’li vekiller, Çin hükümetinin kullanıcı verilerine erişebileceği veya insanların uygulamada gördüklerini etkileyebileceği endişesiyle uygulamanın yasaklanması çağrısında bulundu.

Sadece Demokratlar değil, Cumhuriyetçi üyeler de kampanyanın TikTok’a katılma kararını eleştirdi. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, “TikTok’un hükümet cihazlarında kullanılmasına ilişkin ulusal güvenlik endişeleri konusunda hiçbir şeyin değişmediğini söyledi. Bu politika hala yürürlüktedir” dedi. Geçen yıl Biden yönetimi, TikTok’u hükümete ait telefon ve cihazlardan kaldırmalarını emretmişti. TikTok uygulamasını geliştiren şirket ve platformdaki yetkililer ise TikTok kullanıcılarının bilgilerinin Çin hükümeti ile paylaşılmadığını ve hükümetin de kendilerinden böyle bir şey istemediğini söylüyor.

Amerika’da şu anda 170 milyon insan TikTok kullanıyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.