Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akkuyu’da sahte kimlikle çalışan IŞİD’li tutuklandı

Mersi’nde İl Emniyet Müdürlüğü’nün IŞİD’e yönelik operasyonları kavramında yakalanan kişinin Akkuyu Nükleer Santrali’nde sahte kimlikle çalışan bir Rusya vatandaşı olduğu öğrenildi.

Mersin’de 12 Şubat’ta IŞİD’e yönelik operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevkedilen iki şüpheli hakimlikçe tutuklandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre tutuklanan zanlılardan birinin hakkında difüzyon mesajı (acil yakalama) bulunuyor ve şahıs sahte kimlikle Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) çalışıyordu.

Tutuklanan şahsın uzun süredir Interpol tarafından da arandığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada “Hakkında difüzyon bulunan yabancı uyruklu U.A’nın Gülnar ilçesi Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalıştığı ve yabancı uyruklu R.K. adına tanzim edilen sahte kimlik bilgilerini kullandığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır” dedi.

Difüzyon mesajı, bir ülkenin zanlı hakkında Interpol’den kırmızı bülten talebi henüz gerçekleşmeden, acil durumlarda diğer ülkelere gönderdiği yazı anlamına geliyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.