Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Transatlantik: Erdoğan ve Sisi yıllar sonra buluştu | İsrail saldırmaya devam ediyor | Trump NATO’dan çıkacak mı?

“Darbeci”, “katil”, “zalim”… Uzunca bir süredir AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’ye bu sıfatları uygun görmüştü. Şimdiyse şartlar değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün (14 Şubat) Mısır’da Sisi ile görüştü.

İsrail, Gazze’nin güneyinde 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine hava saldırısı düzenledi. Saldırılar sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. İsrail hava saldırısının ardından kente düzenlenen baskın sonucu 2 İsrailli rehinenin kurtarıldığını açıkladı.

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, dün (10 Şubat) gerçekleştirdiği mitingde ABD başkanıyken Rusya’yı, Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) üyesi olarak faturalarını ödemeyen herhangi bir ülkeye saldırmaya “teşvik edebileceğini” söylediğini açıkladı.

Ruşen Çakır, Gönül Tol ve Ömer Taşpınar Transatlantik’te değerlendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.