Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Super Bowl kutlamasında silahlı saldırı: 21 yaralı, en az bir ölü

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Kansas City şehrinde Super Bowl kutlamaları sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Yetkililerin açıklamasına göre 21 kişi yaralanırken bir kişi de hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kansas City şehrinde Super Bowl Amerikan futbolu şampiyonluk kutlaması sırasında silah sesleri duyuldu. En az bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 21 kişi yaralandı.

Silah taşıdığı ve ateşlediği gerekçesiyle üç kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Sağlık görevlileri, olayda hastaneye kaldırılan 11 çocuktan dokuzunda kurşun yarası tespit edildiği bilgisini paylaştı.

Kansas City polisinin aktardığına göre silah sesleri, Union Station’ın batı bölgesinde duyuldu. Polis şefi Stacey Graves, olaydan hemen sonra aktif bir soruşturma başladığını aktardı.

Yerel bir radyo programının açıklamasına göre, programın DJ’lerinden biri olan Lisa Lopez de vurulanlar arasında.

Yetkililer vurulan veya yaralanan kişilerin isimlerini paylaşmadı. Aynı zamanda saldırıdan sorumlu tutulan üç şüphelinin ismi ve bilgileri de henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

CBS televizyonuna konuşan güvenlik kaynakları, olayın “terör saldırısı” olarak değerlendirilmediğini söyledi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.