Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin: “Biden, Trump’a göre daha öngörülebilir”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanlığı için Joe Biden’ı eski başkan Donald Trump’a tercih ettiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünkü (14 Şubat) röportajda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ı eski ABD Başkanı Donald Trump’a tercih ettiğini söyledi.

Kendisine ABD Başkanlık seçimi sorulduğunda Putin, duraksamadan şu yanıtı verdi:

“Kesinlikle Biden. Daha tecrübeli, öngörülebilir biri. Eskilerin politikacısı.”

Bu yıl gerçekleşeek ABD seçimleri için ilk kez yorum yapan Putin, “ABD Başkanı kim olursa olsun biz birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

Röportaj sırasında seçimdeki iki aday için de yorum yapmaktan çekinmeyen Putin, Biden’ın hafıza sorunları gibi birçok hassas konuda konuşmayı da tercih etti:

“İsviçre’de Biden’la üç sene önce tanıştım. Daha o zamanlarda insanlar buna hazır olmadığını söylüyorlardı. Bense öyle bir şey görmedim hiç.”

Trump hakkında da yorum yapan Putin, “Alışılagelmiş bir politikacı değil. ABD’nin müttefikleriyle olan ilişkisi hakkında kendine ait görüşleri var” dedi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.