Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (271): Trendyol Süper Lig 26. haftasında dikkatle izlenmesi gereken beş olay

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda 26. hafta heyecanı başlıyor. 26. haftada dikkatle izlenmesi gereken beş olayı Medyascope Spor Servisi olarak sizler için derledik.

5) 26. haftanın dikkatle izlenmesi gereken genç futbolcusu: Semih Kılıçsoy – Beşiktaş

Trendyol Süper Lig 26. haftasında dördüncü Beşiktaş, 19 Şubat Pazartesi günü küme düşme hattında yer alan Tümosan Konyaspor’u konuk edecek. Ligde son haftalarda üretkenlik sorunu yaşayan siyah-beyazlıların, hücum yükünü yine genç yıldızı Semih Kılıçsoy’un üstlenmesi gerekiyor. Trendyol Süper Lig’de çıktığı son 5 karşılaşmadan yalnızca Trabzonspor karşısında gol sevinci yaşamayı başaran Beşiktaş’ın golleri genç Semih’in ayağından gelmişti. Bu sezon Süper Lig’de forma giydiği 12 karşılaşmada 7 gol ve 2 asistle oldukça verimli bir performans sergileyen genç futbolcu, ligde 7 maçlık galibiyet hasretini geçtiğimiz hafta sonlandıran ve çıkış arayan Tümosan Konyaspor karşısında da, siyah-beyazlıların en önemli gol ayağı olacaktır.

4) 26. haftada dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör: Burak Yılmaz – Mondihome Kayserispor

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör olarak, Mondihome Kayserispor’un 38 yaşındaki teknik direktörü Burak Yılmaz ön plana çıkıyor. Üst üste 8 maçlık mağlubiyet serisinin ardından teknik direktör Recep Uçar ile yollarını ayıran sarı-kırmızılılar, takımın başına Burak Yılmaz’ı getirmişti.

Burak hocanın gelişi ile birlikte mağlubiyetlere son veren Mondihome Kayserispor, Fraport TAV Antalyaspor, Gaziantep FK ve Beşiktaş karşılaşmalarında iyi oyunlar sergileyip ancak üç karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Özellikle geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında oldukça iyi bir oyun sergileyen Burak Yılmaz’ın Kayserispor’unun, ligin formda ekiplerinden Çağdaş Atan’ın Rams Başakşehir FK’sı karşısında yapabileceklerini görmek, gelecek adına da önemli bir veri olacaktır.

3) 26. haftada dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi: Nuno Sequeira – Edin Visca

Trendyol Süper Lig 26. haftasında dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi olarak Siltaş Yapı Pendikspor’un 18 Şubat Pazar günü konuk edeceği Trabzonspor karşılaşmasında sık sık karşı karşıya gelmeleri beklenen, Nuno Sequeira-Edin Visca mücadelesi ön plana çıkıyor.

Ivo Vieira’nın takımın başına gelişi ve devre arasında yaptığı hamlelerle çıkışa geçen Siltaş Yapı Pendikspor, geçtiğimiz hafta VAVACARS Fatih Karagümrük deplasmanında ligde 5 maç aradan sonra mağlup oldu. Hücum ağırlık bir futbol oynayan İstanbul ekibi, geçtiğimiz hafta Atakaş Hatayspor karşısında 4 maçlık mağlubiyet serisini sonlandıran Trabzonspor’u konuk edecek. Bu sezon oldukça sıkıntılı süreçlerden geçen bordo-mavili ekipte hücumun merkezindeki isim olarak Edin Visca ön plana çıkan isim oldu. Sağ bek mevkisine Thomas Meunier’in gelişiyle de birlikte sağ kanattaki etkisini artıran Visca’nın, Siltaş Yapı Pendikspor’un sol beki Nuno Sequeira karşısında yapabilecekleri konuk ekip adına belirleyici olabilir. Ayrıca Siltaş Yapı Pendikspor’da da sol bek Sequeira ve önünde oynanan Mame Thiam ikilisinin, Meunier-Visca ikilisine karşı yapabilecekleri ev sahibi ekip adına da belirleyici olacaktır. Sonuç olarak pazar günü oynanacak mücadelede Trabzonspor’un sağ kanadı, Siltaş Yapı Pendikspor’un ise sol kanadı ile olan karşılaşmanın galibi maçın sonucuna etki edecektir.

2) Haftanın dikkatle izlenmesi gereken futbolcusu: Mauro Icardi – Galatasaray

Trendyol Süper Lig 26. haftasında dikkatle izlenmesi gereken futbolcu olarak ise lider Galatasaray’ın golcüsü Mauro Icardi ön plana çıkıyor. Sarı-kırmızılılar 18 Şubat Pazar günü zemin tartışmalarıyla birlikte MKE Ankaragücü deplasmanına konuk olacak. Yaşadığı sakatlıklar ve formsuzluk gibi problemlerin ardından 25 Kasım’dan bu yana akan oyunda (penaltısız) gol sıkıntısı çeken Icardi, hafta içi oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında Sparta Prag’a kaydettiği golle Galatasaray’a tur için avantajı getirdi. 2.5 aydan uzun bir sürenin ardından akan oyunda gol atan Arjantinli golcünün, zemin tartışmalarının ardından oldukça gergin bir atmosferde geçmesi muhtemel MKE Ankaragücü deplasmanında da gollerine devam etmesi, sarı-kırmızılılar adına şampiyonluk yolunda önemli bir virajın daha aşılması için kritik önem taşıyor. 

1) Haftanın dikkatle izlenmesi gereken karşılaşması: Çaykur Rizespor – Fenerbahçe

Trendyol Süper Lig 26. haftasının dikkatle izlenmesi gereken karşılaşması olarak Çaykur Rizespor’un 17 Şubat Cumartesi günü konuk edeceği Fenerbahçe karşılaşması ön plana çıkıyor. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz hafta evinde Corendon Alanyaspor karşısında almış olduğu 2-2’lik beraberlikle uzun bir aranın ardından liderlik koltuğunu ezeli rakibi Galatasaray’a devretti.

Şampiyonluk yarışında kritik bir döneme girerken, İsmail Kartal’ın ekibinin Çaykur Rizespor karşısında mutlak 3 puana ihtiyacı bulunuyor. Ligde İlhan Palut kusursuza yakın Kasım-Aralık aylarını geride bıraktıktan sonra üçüncülük yarışında iddialı hale gelen Çaykur Rizespor ise Ocak-Şubat aylarında aldığı istikrarsız sonuçların ardından altıncı sırada kaldı. Türkiye Kupası ile birlikte son 6 maçından yalnızca 1 galibiyet çıkarabilen Karadeniz ekibi, Fenerbahçe karşısında da evinde galip gelerek yeniden çıkışa geçmek isteyecektir. İki ekip adına kritik öneme sahip karşılaşma hem şampiyonluk hem de üçüncülük yarışı adına belirleyici olabilir.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.