Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mansur Yavaş taksicilerle buluştu: “Pandemi ve depremden dolayı devletin de imkanları daraldı, onlar da en kolay iş olarak mazota yükleniyorlar”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Şoförler Esnaf Odası ve taksiciler ile buluştu. Yavaş, taksicilerin tamamını kamera derdinden kurtaracaklarını söyleyerek, “Şimdilik mazot desteği yapamıyoruz ama kamera desteğine bir başlayalım da gerisi Allah kerim. Çünkü pandemi ve depremden dolayı devletin de imkanları daraldı. Dolayısıyla onlar da en kolay iş olarak mazota yükleniyorlar” diye konuştu.

Video-kurgu: Enes Berk Demirkol

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Şoförler Esnaf Odası ve Ankara taksicileriyle bir araya geldi. Yeni Taksimetre, Kamera ve Güvenlik Sistemleri Tanıtım Toplantısı’nda konuşan ABB Başkanı Yavaş, “Yeni taksi durakları yapıyoruz, şu anda devam edenlerle birlikte toplam 53 adet oldu. Devam edenler de inşallah bir ay içerisinde tamamlanacak” dedi.

Yavaş, Başkent Taksi projesiyle dijital platforma taşıdıklarını söyleyerek akıllı taksimetre sistemiyle ilgili şunları söyledi:

“Özellikle tarife değişikliği olduğunda o kuyruklarda güneşin altında, yağmurun altında bekleme olayında inşallah sona erdiriyoruz. Biz şimdiye kadar bin 800 ticari taksimize bunları takmıştık. Özel bir tesis kurduk. Tesisimizde montaj, teknik servis ve mühürleme hizmetlerini sunuyoruz. bin 800 taksimizin kamera sistemlerini de ücretsiz olarak şimdiden montajlatmaya başladık bu sayede hem vatandaşlarımız için daha güvenli ve daha konforlu bir yolculuk sağlayacağız.”

“Bana gelen şikâyet beş yılda beş tane bile değil”

Beş yıldır görevde olduğunu hatırlatan Yavaş, “Bana gelen, zabıtaya gelen şikâyet mübalağa etmiyorum, beş yılda beş tane bile değil. Onun için sizlere helal olsun diyorum. Gerçekten gurur duyuyoruz. Ankara’nın reklamını bu şekilde yapıyorsunuz” dedi.

“Pandemi ve depremden dolayı devletin de imkanları daraldı, kabul etmek lazım”

Taksicilerin tamamını kamera derdinden kurtaracaklarını söyleyen Yavaş, şimdilik mazot desteği yapamamalarına pandemi ve depremden dolayı daralan ekonomik imkânları gerekçe gösterdi. Yavaş, “Dolayısıyla onlar da en kolay iş olarak mazota yükleniyorlar” diye konuştu.

“Çakarlı araçlarla, konvoylarla gezerken görmediniz”

Kendisinin beş yıl boyunca hiçbir yerde çakarlı araçlarla fotoğrafının olmadığına dikkat çeken Yavaş, “Çakarlı araçlarla, konvoylarla gezerken görmediniz. Bir tane minibüs, bir şoför, bir koruma” dedi. 

Yavaş, zaman zaman birçok taksi durağını gezdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Görüştük bir Allah’ın kulu bu beş yıl boyunca ‘Bizi ayırdı’ diyemez. Vicdanım el vermez zaten herkesin seçimdeki takdirine elbette saygı duyacağız. Oy verir vermez, geçen seçim vermemiştir şimdi verir, geçen vermiştir şimdi vermez. Bunlar her vatandaşımızın kendi takdiridir ve ben sonuna kadar saygı duyuyorum.”

“Şoför kabininin olduğu yere de bir bölüm yapılması lazım”

İzmir’de Oğuz Erge isimli iki çocuk babası taksici, 31 Ocak Çarşamba günü soğukta üşümesin diye aldığı yolcu tarafından öldürülmüştü. Tanıtım toplantısına katılan ismini vermek istemeyen bir taksi sürücüsü ABB Başkanı Yavaş’ın toplantıda bahsettiği kamera sisteminin sorunu çözmeye tam olarak yeterli olmayacağını belirterek “Şoför kabininin olduğu yere de bir bölüm yapılması lazım ama şöyle bir durum da var kişi bunu kafaya koymuşsa arabanın dışında da yapabilir” dedi.

Taksici Kaya: “Ankara büyük bir göç aldı”

Ankara’da öncesine nazaran daha yoğun trafiğin olduğunu söyleyen taksi şoförü Emrah Kaya“Öncesine nazaran tabii biraz daha yoğun bir trafik var çünkü Ankara büyük bir göç aldı. Göçten dolayı bir yoğunluk var. Bunu da inşallah zamanla devlet büyüklerimiz halledecek” diye konuştu.

Taksici Gündoğdu: “Araç sayısı artınca trafikte bir yoğunluk oldu”

Taksi Şoförü Volkan Gündoğdu da Şubat 2023’te yaşanan depremler nedeniyle artan göçlerle Ankara’da trafiğin son zamanlarda arttığını belirterek “Araç sayısı artınca trafikte bir yoğunluk oldu ama sağ olsun Mansur Başkan bununla ilgili gerekli çalışma ve projeleri Ankara halkına bir bir gerçekleştiriyor. Biz de bu konuda memnunuz kendisinden” dedi.

“Beş senelik döneminde üstüne koyacağı bir beş senede de daha büyük projelerle bize katkı sağlayacağına inanıyoruz”

Özellikle köprü ve alt geçitlerin Ankara trafiğini rahatlattığını belirten Gündoğdu, “Muhtemeldir ki kendisinin şu beş senelik döneminde üstüne koyacağı bir beş senede de daha büyük projelerle bize büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Onun için de buradayız, kendisine destek veriyoruz” diye konuştu.

“Taksicilerin sorunlarını çözüyor”

Taksicilerin güncel sorunlarının akaryakıt ve yedek parça olduğunu belirten bir başka ismini vermek istemeyen taksici ise Yavaş’ın başarılı bir belediyecilik yaptığını vurguladı:

“Taksicilerin sorunlarını çözüyor. Gayet iyi, başarılı. Duraklarımızı restore ediyor, ücretsiz kamera ve taksimetremizi montaj yaptırıyor. Bu zamana kadar böyle bir hizmet görmedik. Daha düne kadar bizim taksi camiasında duraklarda lavabo yoktu, doğalgaz yoktu, hiçbir şey yoktu. Son beş seneye kadar hiçbir şey yoktu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.