Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da eşcinsel evlilik yasallaştı

Yunanistan’da eşcinsel evlilik yasallaştı. Böylece Yunanistan, eşcinsel evliliği yasallaştıran ilk Ortodoks Hristiyan çoğunluklu ülke oldu.

Yunanistan, kilisenin tepkilerine rağmen eşcinsel evlilikleri yasallaştırdı. Meclisten geçen yasayla birlikte eşcinsel çiftler, yasal olarak da çocuk evlat edinebilecek.

Yunanistan aynı zamanda eşcinsel evlilikleri ilk yasallaştıran Ortodoks Hristiyan çoğunluklu Doğu Avrupa ülkesi oldu.

Yunanistan parlamentosunda 176 evet oyuyla geçen bu yeni yasa için Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Büyük bir eşitsizliği ortadan kaldırdık” dedi.

Bu karardan Ortodoks Kilisesi memnun görünmüyor. Kilisenin eleştirilerine rağmen eşcinsel evliliklerin yasallaşması ülkeyi ikiye böldü. Kilise taraftarları Yunanistan’ın başkenti Atina’da karara karşı protesto düzenledi. Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Ieronymos, bu kararın “Yunanistan’daki sosyal düzeni yok edeceğini” söyledi.

Bu karar, Yunanistan’daki LGBTİ+ örgütleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Eşcinsel Ebeveynler Grubu Gökkuşağı Aileleri Başkanı Stella Belia, “Bu tarihi bir karar. Hayatımın en neşeli günü” dedi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.