Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den İmamoğlu’na: “Eli genel merkezde gözü başka mevkilerde olanlar, boş zamanlarında bu şehri yönetemez”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul’daki aday tanıtım toplantısına katıldı. Yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren Akşener, “Eli genel merkezde gözü başka mevkilerde olanlar, boş zamanlarında bu şehri yönetemez” dedi. İstanbul’un sığınmacı sorunu ve yoksullukla boğuştuğunu söyleyen Akşener, “İstanbul bugün ranta boğulan bir şehir” diye konuştu.

Meral Akşener, partisinin “İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı” programına katıldı. Konuşmasında İstanbul’un sorunlarına dikkat çeken Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) yönetimini eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu’na gönderme yapan Akşener, “Eli genel merkezde gözü başka mevkilerde olanlar, boş zamanlarında bu şehri yönetemez” diye konuştu.

İstanbul’un sığınmacı ve yolsuzluk gibi sorunları olduğunu söyleyen Akşener, “İstanbul bugün ranta boğulan bir şehir” dedi.

“Türk siyasetinde millet konuşulmuyor”

Türk siyasetinde milletin sorunlarının konuşulmadığını ifade eden Akşener, şunları söyledi:

“Varsa yoksa makam sahiplerinin kaybetme telaşları konuşuluyor. Bu şehri artık amacı sadece İstanbullunun derdine derman olmak olanların yönetmesi gerekiyor. Mesela eli genel merkezlerinde gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında da İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez”

İYİ Parti’nin İstanbul’daki aday tanıtım toplantısına katılan partililer, üzerinde Meral Akşener’in bulunduğu “We can do it mommy” posteri astılar

“İstanbul’a layık bir aday var”

İstanbulluların zoraki adaya da emanet adaya da mecbur olmadığını söyleyen Akşener, “Çünkü artık karşınızda İstanbul’a layık bir aday var” dedi.

Akşener’in ardından sahneye çıkan Buğra Kavuncu da proje ve vaatlerini anlattı. İBB’yle Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı metrolardaki harf farklılığına da dikkat çeken Kavuncu, İBB bünyesinde meydana gelen iş kazalarına ilişkin de konuştu.

Bir kurumun gücünün o kurum içerisinde yaşanan iş kazalarının da gösterdiğini söyleyen Kavuncu, “Bununla ilgili hiçbir veri bulamadık. 90 bin kişinin çalıştığı İBB’de çok net olarak bu verilerin paylaşılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.