Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medvedev: “Rusya’yı 1991 sınırlarına döndürme girişimi küresel bir savaşa yol açar”

Eski Rusya Devlet Başkanı ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Dimitri Medvedev, Rusya’yı 1991 sınırlarına döndürme girişimlerinin Batı ülkeleriyle küresel savaşa Batı ülkeleriyle küresel savaşa yol açabileceğini söyledi.

Eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Rusya’yı 1991 sınırlarına döndürme girişimlerinin Batı ülkeleriyle küresel savaşa yol açabileceğini söyledi.

Şu an Rusya’nın Güvenlik Konseyi Başkanı olan Medvedev, telegram hesabından yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

“Rusya’nın çöküşü, sıradan, hatta en uzun süreli bir savaşın sonuçlarından çok daha korkunç sonuçlar yaratır. Rusya’yı 1991 sınırlarına döndürme girişimi şuna yol açar: Batı’nın tüm stratejik güçlerini bize yönelteceği büyük bir savaş.”

Medvedev’e göre olası bir savaşta Rusya’nın tüm stratejik cephaneliği de Kiev, Berlin, Londra ve Washington gibi yerlere yönlendirilecek.

Medvedev, telegram uygulamasında yaptığı paylaşımda son olarak da şunu söyledi:

“Kısacası, her şey kötüye gitmeden bu gidişatı geri çevirme şansımız var. Ya da düşmana maksimum hasar vereceğimiz stratejik çabaya geri döneceğiz. Mesela Avdiyivka.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.