Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna ordusu dört aydır direndiği Avdiyivka kentinden çekildi

Ukrayna ordusu, dört ay direndikleri Avdiyivka kentinden çekildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun Avdiyivka’dan çekilmesini bir zafer olarak nitelendirdi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoyku, Donetsk bölgesindeki Aydiyivka kentinin Rusya kontrolüne geçtiğini açıkladı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Avdiyivka’dan birlikleri çekme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Oleksandr Sırskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Avdiyivka çevresindeki operasyonel duruma dayanarak kuşatmadan kaçınmak, askerlerin hayatlarını korumak için birlikleri şehirden çekmeye ve daha elverişli mevzileri savunmak için harekete geçmeye karar verdiğini belirtti.

Kremlin hükümetinin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Avdiyivka’nın Rusya kontrolüne geçmesi hakkında şunlar söylendi:

“Devlet Başkanı Putin, bu önemli başarı için Rus askerlerini tebrik ediyor. Bu önemli bir zafer.”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, bu hafta içinde Avdiyicka’nın Rusya kontrolüne geçebileceğini söylemişti. Biden, Cumhuriyetçilerin kongrede Kiev hükümetine gönderilecek mühimmat yardımına muhalefet etmelerinden dolayı Ukrayna’da mühimmat eksikliği olduğunu vurgulamıştı.

Beyaz Saray, Ukrayna ordusunun geri çekilme kararının kongrenin yardım paketini aylarca kabul etmemesine bağlayan açıklamasında Avdiyivka’nın Rus kontrolüne geçmesini, “Rusya’nın uzun süre sonraki ilk önemli başarısı” olarak nitelendirdi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.