Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

31 yıl sonra gelen tarihi başarı: Avrupa Güreş Şampiyonası’nda şampiyon Türkiye

Türkiye, Romanya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil kategorisinde 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak 31 yıl sonra Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye’den 31 yıl sonra bir ilk

Türkiye Serbest Stil Güreş Milli Takımı, tarihi bir başarı elde etti. Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden millilerimiz, 1993’ten sonra bir ilki başararak mutlu sona ulaştı.

Gürcistan ve Azerbaycan takımlarını geride bırakan Türkiye, 1993 yılında İstanbul’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana serbest stil kategorisinde ilk kez takım olarak şampiyonluğa ulaşmış oldu.

Türkiye, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil kategorisinde 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak kürsünün zirvesine çıktı.

Altın:

Feyzullah Aktürk (92 kg) 
Taha Akgül (125 kg)

Gümüş:

Muhammet Karavuş (57 kg) 
Soner Demirtaş (74 kg)

Bronz:

Osman Göçen (86 kg) 
İbrahim Çiftçi (97 kg)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.