Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Söz Sizde | Sizce Edirne’nin en önemli sorunu nedir? – İşte cevaplarınız

Yerel seçimlere sayılı haftalar kala, siyasi partilerin belediye başkan adayları da belli oluyor. Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığınca yapılan Edirne Belediye Başkanı adayı ön seçimini Şükrü Ciravoğlu kazandı. Ciravoğlu’nun adaylığı daha sonra resmî olarak açıklandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise Edirne’den Belgin İba’yı aday olarak gösterdi. İYİ Parti ise Hamdi Sedefçi’yi Edirne’den belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Yerel seçimler yaklaşırken yurttaşların yaşadığı sıkıntıların ne olduğu merak ediyoruz.

Bu sebeple de Medyascope okuyucularına sorduk: Sizce Edirne’nin çözülmesi gereken en önemli sorunu ne?

“Edirne’nin en önemli problemlerinden biri trafik ve yollar oldu. Bir araç kullanıcısı veya yaya olarak, yol keyfi kalmadı. Altyapının yenilenme aşamasında olması anlaşılmaktadır ancak Edirne’de mutlu bir gezinti yapmak, yürüyüş yapmak mümkün değil. Bunun yanı sıra, kültürel etkinlikler yapılsa da vasıflı ve yeterli düzeyli yapılmamaktadır.”

(Berhan, 25 Edirne)

“Edirne’nin her şeyi sorun. Sınır bölgesinde kaldığı için hep ihmal edilmiş. Altyapı ve çöp toplama gibi temel görevlerden bile mahrum. Altyapı yeni yapıldı ve yollar berbat. Ambalaj atıkları ayrı toplanmıyor. Her yeri bakımsız. Tarihi bir yer ama bakımsız. Sanki savaştan yeni çıkmış gibi, göze güzel gelen hiçbir yeri yok.”

(Anonim, 35, Edirne)

“Edirne’de hâlâ Lalapaşa’dan Hamzabeyli sınır kapısına açılan yol, duble değil, otoban bile değil. Süloğlu yolu ve Havsa yolunda yıllardır trafik kazalarında birçok kişi öldü. Alkol tüketimi fazla, alkol alınan yerlerin önü araba dolu ama trafik polisi denetimi yok.”

(Anonim, 45, Edirne)

“Edirne’de esnaf denetimi sıfır, temizlik denetimi sıfır, sivrisinek ile mücadele tüm yaz sıfır. Halk otobüsü yok. Yazın yüzülebilir büyük bir belediye havuzu yok. Ulaşım ilçeler arası, köyler arası çok ilkel. Kaza riski çok çok yüksek. Başıboş hayvanlar var, at, köpek vb. Fayton denen saçmalık Karaağaç’ta hâlâ var.”

(Anonim, 45, Edirne)

Edirne’de trafik artık bir çile haline geliyor. Sabahları hem devlet hastanesi, hem de tıp fakültesine giden yollar kilit. Hem devlet hastanesi, hem fakültenin halka cevap hızı yetersiz. Trakya’nın ve Avrupa’nın en büyük acil ve travmatoloji hastanesi buraya şart. Çünkü sağlık turizmi ile hasta sirkülasyonu gittikçe artıyor. Yani bir şehir hastanesi de artık şart. Hem de acil.

(Anonim, 45, Edirne)

Bazı takipçilerimiz de X hesaplarından bizlere cevaplarını iletti:

“Sorununu bilmem ama tam teşekküllü bir konservatuar açılmalı. (Açılsa) dünyanın en iyi besteleri sanatçıları oradan çıkardı.”

(@xwzyklmn)

“Son zamanlarda Bulgarlar. Psikoloji bozuyorlar maalesef. Eskiden tam tersiydi.”

(@jugo1903)

Söz Sizde serisinin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz. Sizinle daha fazla konuşmak ve düşüncelerinizi duymak istiyoruz. Bize yazın, haberleştirip yayımlayalım.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.