Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (272): Trendyol Süper Lig’de 26. haftanın “en”leri – Dört büyükler haftayı kayıpsız geçti – Semih Kılıçsoy’un golleri devam ediyor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda 26. hafta heyecanı geride kaldı. Lider Galatasaray deplasmanda MKE Ankaragücü 3-0 ile geçerken, zirvenin takipçisi Fenerbahçe ise Çaykur Rizespor deplasmanında 1-0 geri düşmesine 3-1 galip geldi. Üçüncü Trabzonspor deplasmanda Siltaş Yapı Pendikspor’u 2-0 mağlup ederken, dördüncü Beşiktaş da evinde Tümosan Konyaspor’u aynı skorla geçmeyi başardı.

5) Haftanın en keyifli karşılaşması: Corendon Alanyaspor 3-3 Yukatel Adana Demirspor

Trendyol Süper Lig 26. haftasının en keyifli karşılaşmasına Corendon Alanyaspor’un evinde Yukatel Adana Demirspor’u ağırladığı karşılaşma oldu. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmada meşin yuvarlark altı kez fileleri bulurken, her iki ekip de birer puana razı oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Corendon Alanyaspor, 20. dakikada Jure Balkovec’in frikikten kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 33. dakikada ise ev sahibinde bu kez sahneye çıkan Oğuz Aydın oldu ve Corendon Alanyaspor ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıda ise geri dönüş için baskısını artıran konuk ekip Yukatel Adana Demirspor, 67. dakikada Emre Akbaba’nın penaltıdan ve 69. dakikada da Yusuf Sarı’nın golüyle 3 dakika içerisinde skoru dengelemeyi başardı. 76. dakikada ise ev sahibi ekipte Joao Novais’in kullandığı penaltıyı Yukatel Adana Demirspor’un kalecisi kurtarsa da, dönen topu tamamlayan Florent Hadergjonaj Corendon Alanyaspor’u tekrar öne geçirdi. Karşılaşmanın son bölümünde ise büyük baskı kuran Yukatel Adana Demirspor, 90+7. dakikada Yusuf Sarı’nın golüyle skoru 3-3’te eşitledi ve iki takım puanları paylaştı. Puanını 32’ye yükselten Yukatel Adana Demirspor 26. haftanın sonunda 10. sırada yer alırken, 29. puanını elde eden Corendon Alanyaspor ise haftayı 15. sırada kapattı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

4) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Semih Kılıçsoy – Beşiktaş

Trendyol Süper Lig 26. haftasının en iyi performans sergileyen genç oyuncusu, Beşiktaş’ın 18 yaşındaki golcüsü Semih Kılıçsoy oldu. Tümosan Konyaspor karşısında alınan galibiyette başrol oynayan genç Semih, 49. dakikada kaydettiği golün yanı sıra, 4 kilit pas, 3/3 başarılı dribling, 5/7 iki mücadele kazanma yüzdesi ile siyah-beyazlılar adına sahanın yıldızı oldu. Semih Kılıçsoy bu sezon Trendyol Süper Lig’de forma giydiği 13 maçta 8 gol ve 2 asist ile çift haneli skor katkısına da ulaştı.

Semih’in perdeyi açan golü:

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Serdar Dursun-İrfan Can Kahveci / İsmail Kartal

Trendyol Süper Lig 26. haftasının en iyi teknik direktör hamlesine, Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal imzasını attı. Çaykur Rizespor karşısında ağır ve şiddetli yağmurdan etkilenen zeminde ilk yarıyı 1-0 geride kapatan sarı-lacivertlilerde, İsmail hoca ikinci yarıya Szymanski, Cengiz ve Krunic’i oyundan alarak, yerlerine Serdar Dursun, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş’ı oyuna dahil etti. Oyuna girer girmez etkisi gösteren bu hamlelerin sonucunda Fenerbahçe, 48. dakikada İrfan Can Kahveci’nin asistinde Serdar Dursun’un golü ile skoru 1-1’de eşitledi. 

65. dakikada ise Mert Hakan Yandaş’ın asistinde Edin Dzeko’nun golüyle 2-1’lik üstünlüğü yakalayan sarı-lacivertliler, 90+3. dakikada da İrfan Can Kahveci’nin golü ile karşılaşmadan 3-1’lik skorla galip ayrıldı. Fenerbahçe’de berbat ilk yarının ardından ikinci yarıda oyuna dahil olan Serdar, İrfan Can ve Mert Hakan, kaydedilen 3 golde de direkt etki ederek, zorlu deplasmanda 3 puanı getirdi.

2) Haftanın en büyük sürprizi: Rams Başakşehir FK 2-3 Mondihome Kayserispor

Trendyol Süper Lig 26. haftasının en büyük sürprizine Rams Başakşehir FK deplasmanında 3-2’lik skorla galip gelen Mondihome Kayserispor imza attı. Burak Yılmaz yönetiminde çıktığı dördüncü maçtan da mağlubiyet almadan ayrılan sarı-kırmızılı ekip, Trendyol Süper Lig’de de 11 maç aradan sonra galip gelmeyi başardı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Mondihome Kayserispor 9. dakikada Duckens Nazon’un golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra da iyi oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar, 15. dakikada da Ali Karimi’nin golüyle farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile sona ererken, 58. dakikada Rams Başakşehir FK Deniz Türüç’ün golü ile skoru 2-1’e getirdi. Golden sonra beraberlik için ev sahibi ekip baskısını artırsa da, 84. dakikada Aylton Boa Morte’nin golü ile Mondihome Kayserispor farkı tekrar ikiye çıkardı. 89. dakikada ise ev sahibinde Hamza Güreler kaydettiği golle skoru 3-2’ye getirdi ve son dakikalara umut taşıdı. 90+12. dakikada ise Rams Başakşehir FK’da kazanılan penaltıda topun başına geçen Krzysztof Piatek kaleci Bilal Bayazit’i geçemedi ve Mondihome Kayserispor karşılaşmadan 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Bu galibiyetle puanını 32’ye yükselten sarı-kırmızılılar 11. sıraya yükselirken, 33 puanda kalan Rams Başakşehir FK dokuzuncu sıraya geriledi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

1) Haftanın Kare Ası: Yusuf Sarı – Adam Buksa – İrfan Can Kahveci – Bilal Bayazit

Yukatel Adana Demirspor’da sezonun yıldızı Yusuf Sarı, Corendon Alanyaspor karşısında biri son saniye olmak üzere kaydettiği iki golle takımına puanı getiren isim oldu.

Bitexen Antalyaspor, ligin dibine demir atan İstanbulspor karşısında 2-0’lık üstünlüğünü koruyamayıp sahadan 1 puanla ayrılsa da, 2 gol atan Adam Buksa haftaya damgasını vurdu.

Fenerbahçe zorlu şartlar altında Çaykur Rizespor deplasmanında 1-0’dan geri dönerek 3-1 galip gelirken, ikinci yarıda oyuna dahil olan İrfan Can Kahveci 1 gol ve 1 asist ile galibiyeti getiren isim oldu.

Mondihome Kayserispor zorlu Rams Başakşehir FK deplasmanında 3-2’lik skorla galip gelerek, 11 maç aradan sonra galibiyetle tanışırken, biri son saniye penaltısı olmak üzere 6 kurtarış yapan kaleci Bilal Bayazit, galibiyetin mimarı oldu.

Trendyol Süper Lig’de 26. haftada alınan toplu sonuçlar:

26. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.