Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (20 Şubat 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Kürt siyasetinin önemli ismi, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Ahmet Türk, DEM Parti’nin AKP ile yerel seçim için pazarlık yaptığı iddialarıyla ilgili, “Siyasi partiler kendi adaylarıyla seçime katılmak ve iktidar olmak için mücadele eder, amacı budur. Sonuçta kendi adaylarımızla seçimlere girme kararı aldık” yorumunu yaptı. “Seçimden sonra yeni bir çözüm süreci başlayabilir mi?” tartışmalarını da değerlendiren Türk, “Kısa zamanda yeni bir çözüm süreci beklemiyorum” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı, YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’a yerel seçimlerdeki stratejilerini, vaatlerini ve seçimlerden beklentilerini anlattı.

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı son yazısında, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’la yaptığı röportajı yayımladı. Erbakan, yerel seçimler için aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesine saatler kala “Listeleri vereceğiz. Çekilmemiz söz konusu değil. Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Adnan Oktar, Ulviye Didem Ürer, Tarkan Yavaş ve Alev Babuna’nın da aralarında bulunduğu 72 sanık hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. İddianamede örgüt üyesi bazı sanıkların İsrailli ve Amerikalı siyasetçilerle görüşmelerine yer verildi.

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, bağımsız Kars Belediye Başkan adayı oldu. Bilgen YSK’ya başvurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul-Sarıyer’de yeniden aday göstermediği mevcut belediye başkanı Şükrü Genç, seçimlere bağımsız girecek.

Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasının ardından ocağı işleten Anagold şirketi çalışanlara e-posta gönderdi. Mesajda, “Sahada sadece arama kurtarma ve kriz yönetimi çalışanlarının bulunması talimatı nedeniyle bu kapsamda görevlendirilmeyen tüm çalışanlarımız 1 Nisan 2024 tarihine kadar idari izinli olarak sayılacaktır” denildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada İliç’te siyanürlü toprağın kayması olayının sorumluları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da gösterildi. Yapılan duyuruda, madenin kapatılması ve işletme ruhsatlarının iptal edilmesi istendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.