Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arta kalan ton balıklı sandviçleri yediği için işten kovulan temizlik işçisi, firmaya dava açacak

Bir hukuk firmasında temizlikçi olarak çalışan Gabriela Rodriguez, toplantı sonrası arta kalan ton balıklı sandviçleri yediği içi nişten çıkarıldı. İşten çıkarılan Rodriguez, firmaya dava açacağını söyledi.

Hukuk firması Devonshires Solicitors’da temizlik işçisi Gabriela Rodriguez, toplantı sonrası arta kalan ton balıklı sandviçleri yediği için kovuldu. Ton balıklı sandviçleri yemesinin temizlik işçileri arasında “yaygın bir pratik” olduğunu söyleyen Rodriguez, kendisine destek çıkan sendikalara teşekkür etti.

Kovulmasının ardından eylem düzenleyen Dünya’nın Birleşik Sesleri (United Voices of the World- UVW) sendikasının yardımıyla firmaya dava açacağını belirten Rodriguez, şunları söyledi:

“Dinlendiğimi, korunduğumu ve desteklendiğimi hissettim. Çok müteşekkirim çünkü sendika, benim için kendini ön plana attı. Normal bir günde avukatların sandviçleri kantinde kalıyor ve bizim gibi temizlik işçileri ise arta kalan sandviçleri yiyor. Bu yaygın bir pratik bizim aramızda.”

Mesai saatinin bitmeye yakın olduğu bir günde arta kalan sandviçleri yediğini söyleyen Rodriguez, “Bir hafta sonra mesai saatimin bitmesinden önce beni çağırdılar ve ücretsiz olarak işten uzaklaştırıldım” dedi.

UVW, Rodriguez’in işten çıkarılmasının ayrımcılık olduğunu belirterek Rodriguez’in bağlı olduğu temizlik firması Total Clean’e ve Devonshires’a haksız yere işten çıkarmadan dolayı dava açacağını söyledi.

Total Clean, bu gündem özelinde basına açıklama yapmayacağını aktardı.

Devonshires’ın sözcüsü ise firmanın Total Clean’in pozisyonunu değiştirmesi halinde Rodriguez’in kendi tesislerinde çalışmasına itiraz etmeyeceğini söyledi.

Gabriela Rodriguez kimdir?

Rodriguez, Güney Amerika’daki Ekvardor’da doğdu ve iş olanakları sebebiyle İngiltere’ye geldi. İngiltere’yi hala iş olanağı için gerekli gören Rodriguez, en son işinde sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar çalıştığını belirtiyor. Rodriguez, mesai saatinde yalnızca öğleden sonra üçte ksıa bir ara verdiğini de belirtiyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.