Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TOKİ tarafından deprem konutu verilen Selçuk Mızraklı: “Beni tutsak edenlerin elinden çıkmış işlerde ben olmam”

Yerine kayyum atanan ve tutuklanan eski Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören evinin yerine TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarından almaya hak kazandı. Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Mızraklı, “Gerek pandemi gerekse deprem süreçlerinde şehrimde halkımla beraber olmamı engelleyenlerin elinden çıkmış işlerde ben olmam” diyerek konutu kabul etmeyeceğini söyledi. Mızraklı konutun çadırda ya da konteynerde yaşamak durumunda kalan birisine verilmesini talep etti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve Türkiye’de 50 bin, Suriye’de de 8 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. TOKİ’nin yıkılan ve ağır hasar alan evlerin yerine inşa ettiği konutlar hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Depremden etkilenen Diyarbakır’da AFAD tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da izlediği kura töreninde sonuçlar belli oldu.

Buna göre, 2019 seçimleri sonrası yerine kayyum atanan ve tutuklanan Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, evinin ağır hasarlı olması nedeniyle TOKİ konutlarında hak sahibi olarak açıklandı.

“Beni tutsak edenlerin elinden çıkmış işlerde ben olmam”

Kararın ardından açıklama yayımlayan Mızraklı, “Halkımın iradesini hiçe sayıp yerime kayyım atayanların. 4,5 yıldır hukuksuz bir şekilde beni tutsak edenlerin, gerek pandemi gerekse deprem süreçlerinde şehrimde halkımla beraber olmamı engelleyenlerin elinden çıkmış işlerde ben olmam” diyerek konutu kabul etmeyeceğini söyledi.

Mızraklı “Yalnız namuslu bir iş yapıp çadırda, konteynerde olan bir hak sahibine versinler” dedi ve “Amed’in başı hep diktir. Hiçbir güç eğemedi, eğemeyecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.